Καταψήφιση νομοσχεδίου από μέλος της κυβέρνησης

Καταψήφιση νομοσχεδίου από μέλος της κυβέρνησης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο θεσμικό παράδοξο, αλλά και νέες μικρές ρωγμές για τη δικομματική συγκυβέρνηση καταγράφηκαν χθες στη Βουλή, αυτή τη φορά με επίκεντρο τη συζήτηση και ψήφιση νομοσχεδίων μέσω των οποίων κυρώνονται συμφωνίες με εταιρείες «για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων» στη Δυτ. Ελλάδα. Τα νομοσχέδια βάσει επίσημης δήλωσης στην αίθουσα της Ολομέλειας καταψήφισε και κυβερνητικό στέλεχος, γεγονός πρωτοφανές για την πολιτική σκηνή: Πρόκειται για τον αναπλ. υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Τσιρώνη. Ο επίσης προερχόμενος από τους Οικολόγους – Πράσινους Γ. Δημαράς δήλωσε σχετικά: «H θέση ημών των δύο βουλευτών, του Γ. Δημαρά και του Γ. Τσιρώνη, ως οικολόγων και μελών των Οικολόγων Πράσινων, είναι να καταψηφίσουμε».

Με αφορμή το πρωτοφανές αυτό γεγονός, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ιω. Μανιάτης τόνισε: «Επειδή θεωρούμε αδιανόητο να παραμένει υπουργός σε μια κυβέρνηση ένας άνθρωπος ο οποίος καταψηφίζει ένα κορυφαίας σημασίας νομοσχέδιο, θέλαμε να αναδείξουμε τις ευθύνες που έχει ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, που πρέπει να τον αποπέμψει, ή ο ίδιος να παραιτηθεί».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξυδάκης επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα κάνοντας λόγο για το συνταγματικό δικαίωμα της ψήφου κατά συνείδηση για τους βουλευτές. Στα αξιοσημείωτα, τέλος, είναι και η παρέμβαση του κ. Ν. Φίλη, ο οποίος επίσης εξέφρασε έντονο προβληματισμό για περιβαλλοντικές παραμέτρους των προωθούμενων ερευνών για υδρογονάνθρακες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή