Γ. Παπανδρέου κατά του κλίματος πόλωσης

Γ. Παπανδρέου κατά του κλίματος πόλωσης

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνητική είναι η επί της αρχής ψήφος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο για την «Παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης» που εισάγεται σήμερα προς τελική συζήτηση και έγκριση στην ολομέλεια της Βουλής.

Επί του νομοσχεδίου χθες στις αρμόδιες επιτροπές μεταξύ των φορέων που εκλήθησαν να εκφράσουν άποψη και προτάσεις, ήταν και κατόπιν σχετικής πρόσκλησης ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος τάχθηκε υπέρ και της νομιμοποίησης της απλής χρήσης. «Η κάνναβη είναι από τις λιγότερο επικίνδυνες ουσίες με πολύ μικρότερη επικινδυνότητα, και από το αλκοόλ και το τσιγάρο. Επίσης, η αντίληψη ότι χρησιμοποιώντας την κάνναβη ανοίγουμε την πόρτα για άλλες σκληρές ουσίες είναι μύθος, διότι ο τρόπος με τον οποίο δυστυχώς πηγαίνει κάποιος στα σκληρά ναρκωτικά είναι ότι έχει επαφή με αυτά τα δίκτυα. Το θέμα είναι πώς θα φύγει από τα δίκτυα αυτά η κάνναβη», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου για να συμπληρώσει: «Η δική μου άποψη είναι υπέρ τής αποποινικοποίησης της χρήσης της κάνναβης για ιατρικούς λόγους, αλλά και για την απλή και ιδία χρήση. Θεωρώ ότι θα πρέπει να αποποινικοποιηθούν η προσωπική χρήση και η καλλιέργεια μικρής ποσότητας για ιδία χρήση. Επιπλέον, να υπάρξει πιστοποιημένη καλλιέργεια κάνναβης για την απλή ή ιδία χρήση στη χώρα μας. Δεν είναι το ηθικό δίλημμα, αν είμαστε υπέρ ή κατά της χρήσης της κάνναβης. Το ηθικό δίλημμα είναι, αν οι πολιτικές μας και η πολιτεία σώζουν ζωές ή αν οι πολιτικές μας καταστρέφουν ζωές».

Λίγη ώρα αργότερα, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους στη Βουλή, μίλησε επικριτικά για τον προκάτοχό του –τότε– Κ. Καραμανλή τόσο για το ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης όσο και για το Σκοπιανό. Επί των ημερών του αυξήθηκε η σχετική δαπάνη, είπε, ενώ υποστήριξε ότι για ψηφοθηρικούς λόγους ο κ. Καραμανλής άλλαξε την αρχική του στάση που ήταν σύμφωνη με τη λύση της σύνθετης ονομασίας. Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε προβληματισμένος για το κλίμα λασπολογίας που –όπως σημείωσε– καλλιεργείται τελευταία με επίκεντρο την υπόθεση Novartis. «Να χτυπάμε ο ένας τον άλλον και να λασπώνουμε ο ένας τον άλλον θα χάσουμε την ουσία. Το να κόψουμε το κεφάλι των αντιπάλων μας δεν αλλάζει το σύστημα», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή