Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα κορίτσι, με κόκκινα μαλλιά, που μας κοιτάει από την άλλη όχθη είναι η Μύρτις (φωτ.) της Αθήνας του Περικλή. Η μορφή της έγινε παγκοσμίως γνωστή μετά την ανάπλαση που επέτυχε ο επικ. καθηγητής Μανώλης Ι. Παπαγρηγοράκης χάρη στην άριστα διατηρημένη κάτω γνάθο και οδοντοστοιχία. Η Μύρτις, θύμα του λοιμού της Αθήνας (430-426 π.Χ.), έγινε σύμβολο της κλασικής εποχής αλλά και της σύγχρονης επιστημονικής εξέλιξης. Η μορφή της έγινε τώρα και γραμματόσημο και κυκλοφόρησε από τα ΕΛΤΑ σε αναμνηστικό φεγιέ αξίας 1,50 ευρώ με σχεδιασμό της Ανθούλας Λύγκα.

Κυκλοφόρησε ­­χθες το επίσημο τρέιλερ της ταινίας με τίτλο «Distant Sky», η οποία ακολουθεί κινηματογραφικά την περυσινή συναυλία του Νικ Κέιβ και των Bad Seeds στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Οπως έγινε γνωστό, το φιλμ θα προβληθεί στις 12 Απριλίου, για μία μόνο μέρα, σε 500 επιλεγμένα σινεμά ανά τον κόσμο. Ανάμεσα σε αυτά μάλιστα περιλαμβάνονται και τρεις αίθουσες των Village Cinemas, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μια βραδιά αφιερωμένη στον συγγραφέα Νίκο Θέμελη διοργανώνουν ο Ιανός και οι εκδόσεις Μεταίχμιο την Τρίτη 6/3 στις 8.30 μ.μ. στον Ιανό, με αφορμή την έκδοση της βραβευμένης τριλογίας του «Η αναζήτηση, Η ανατροπή, Η αναλαμπή». Αποσπάσματα από τα βιβλία θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Στέλιος Μάινας, Γιώτα Φέστα, Αργύρης Ξάφης. Με την τριλογία του που έχει ξεπεράσει τις 700.000 αντίτυπα σε πωλήσεις, ο Θέμελης ανανέωσε την παράδοση του ιστορικού μυθιστορήματος, συνδυάζοντας τη συναρπαστική δράση, την ποικιλία των πηγών και την πολύμορφη τοπιογραφία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή