Συρία: 36 φιλοκυβερνητικοί αντάρτες νεκροί στο Αφρίν από τουρκικούς βομβαρδισμούς

Συρία: 36 φιλοκυβερνητικοί αντάρτες νεκροί στο Αφρίν από τουρκικούς βομβαρδισμούς

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 36 νεκροί μαχητές των συριακών φιλοκυβερνητικών δυνάμεων είναι ο απολογισμός των τελευταίων αεροπορικών επιδρομών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας εναντίον του κουρδικού θύλακα του Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με αναφορές του Συριακού Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πρόκειται για την τρίτη αεροπορική επιδρομή εναντίον των δυνάμεων που μάχονται στο πλευρό του καθεστώτος Άσαντ στην περιοχή της κοινότητας Κφαρ Τζάνα, όπου στρατοπεδεύουν. 

Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στο καντόνι του Αφρίν πριν από δύο εβδομάδες, με σκοπό να πολεμήσουν στο πλευρό των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), οι οποίες προσπαθούν να αποκρούσουν την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» που διεξάγει ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοι του εναντίον τους.

Σύμφωνα με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF),  της οποίας βασική συνιστώσα είναι οι YPG, η Τουρκία έβαλε εναντίον των θέσεων των Δυνάμεων Εθνικής Άμυνας (NDF) του καθεστώτος Άσαντ, από τις 5 τα ξημερώματα μέχρι τις 10 το πρωί. Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις βρίσκονταν σε πρώην ρωσική βάση στο Αφρίν, η οποία καταστράφηκε από τουρκικά πλήγματα.

Λίγο νωρίτερα, συριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δυνάμεις του τουρκικού στρατού έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την πόλη Ράτζο, στην περιφέρεια του Αφρίν, ωστόσο σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, οι συγκρούσεις στην περιοχή συνεχίζονται, αλλά είναι «περιορισμένες».

Επίσης, οι SDF ανέφεραν ότι οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους μπήκαν στη Ράτζο, επιβεβαιώνοντας ότι συνεχίζονται οι μάχες στην περιοχή. Οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ βρίσκονταν σε πρώην βάση της Ρωσίας στο Αφρίν, την οποία κατέστρεψαν τα τουρκικά πλήγματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή