Κίνημα Αλλαγής: Ηχηρές διαφωνίες για τους συνέδρους

Κίνημα Αλλαγής: Ηχηρές διαφωνίες για τους συνέδρους

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ημέρες πριν από την εκλογική διαδικασία, την προσεχή Κυριακή, για την ανάδειξη του 50% των συνέδρων που θα συμμετάσχουν στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής (το υπόλοιπο 50% θα ορισθεί από τα κόμματα και τις κινήσεις που συμμετέχουν στον νέο φορέα), προβληματισμό προκαλούν οι τριβές και οι διαφωνίες ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Ακριβώς στην τελική ευθεία προετοιμασίας του ιδρυτικού συνεδρίου (16-18 Μαρτίου), από την πλευρά του Ποταμιού προβάλλονται όλο και πιο ισχυρές ενστάσεις στον τρόπο ανάδειξης των συνέδρων και στην κατανομή των θέσεων εκείνων που θα οριστούν από τα κόμματα.

Αυτό έχει παρατείνει μέχρι σήμερα την εκκρεμότητα συμφωνίας στην κατανομή του αριθμού συνέδρων που θα ορισθούν από κάθε κόμμα. Η βάση της διαφωνίας που έχει προκύψει είναι ότι στο Ποτάμι θεωρούν πως το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να πάρει ισχυρό προβάδισμα επί των εκλεγμένων αντιπροσώπων και, εφόσον η κατανομή των συνέδρων που θα ορισθούν ακολουθήσει τη λογική της εκλογικής δύναμης των κομμάτων που συμμετέχουν στον νέο φορέα, ουσιαστικά θα διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία σε όλες τις εσωτερικές εκλογικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν για την ανάδειξη των οργάνων του νέου φορέα. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι ήδη σε σημαντικό βαθμό τα ζητήματα αυτά έχουν συμφωνηθεί και δεν μπορεί να αλλάζουν ανάλογα με την εκάστοτε συγκυρία.

Υπό το πλαίσιο αυτό, η επαναφορά από τον κ. Στ. Θεοδωράκη της πρότασής του για ανάδειξη των συνέδρων από τρεις δεξαμενές –κλήρωση μεταξύ των μελών που ψήφισαν τον Νοέμβριο, συμμετοχή ανεξάρτητων προσωπικοτήτων που στήριξαν την ιδέα του νέου φορέα και, τέλος, εκπροσώπηση των κομμάτων και τάσεων που συγκροτούν το Κίνημα Αλλαγής με τα στελέχη τους– προκάλεσε μάλλον ενόχληση. Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές, συναντήθηκε η κ. Γεννηματά με τον κ. Θεοδωράκη, αλλά χωρίς να καταστεί εφικτό να απαντηθούν όλα τα ζητήματα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο προκειμένου να αναζητηθεί κοινός τόπος. Αλλωστε, από έμπειρα στελέχη τίθεται ερώτημα ακόμα και για την πραγματοποίηση του συνεδρίου εάν δεν ξεπεραστούν οι διαφωνίες που έχουν ανακύψει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή