Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Αφιέρωμα στον συγγραφέα Νίκο Θέμελη με αφορμή την έκδοση της τριλογίας του «Η αναζήτηση. Η ανατροπή. Η αναλαμπή» σε έναν τόμο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, στον Ιανό, στις 8.30 μ.μ. Σταδίου 24

• Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Atramentum» (φωτ.) της Μαρίας Ζιάκα στον χώρο τέχνης «ΣΤΟart Κοραή», στις 7 μ.μ., με έργα ζωγραφισμένα με κάρβουνο και ακρυλικά σε χαρτί. Κοραή 4.

• Η Action Plus διοργανώνει ξενάγηση με θέμα «Η ιστορία των μαρμάρων μας: Hμέρα μνήμης Μελίνα Μερκούρη». Στην είσοδο του Μουσείου Ακρόπολης, μισή ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Εναρξη στις 13.30. Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 3 ώρες.

• Εκδήλωση με θέμα «Η Ευρώπη στο δρόμο της αλληλεγγύης; Προοπτικές για μια αλληλέγγυα συνύπαρξη στην Ευρώπη». Στις 6.30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο «Αλκης Αργυριάδης». Κεντρικό κτίριο ΕΚΠΑ, Προπύλαια.

• Η ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» προβάλλεται στη Μικρή Σκηνή της Στέγης στις 8 μ.μ. Πριν από την ταινία, θα προβληθεί ένα μοναδικό βίντεο-αφιέρωμα στις γυναίκες του ελληνικού κινηματογράφου. Συγγρού 107-109.

• Η Γαλλία και έργα των Ντεμπισί, Ραβέλ κ.ά. είναι ο πρώτος προορισμός της σειράς «Μουσικά ταξίδια» Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, απόψε στις 8.30 μ.μ. στην Τεχνόπολη. Πειραιώς 100.

• Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου εμπνέεται από τους πίνακες επτά σπουδαίων ζωγράφων και ντύνει τη μουσική με τα χρώματα που γεννάει ο ήχος. Στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση στις 8.30 μ.μ. Συγγρού 107-109.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή