Καμμένος: Θέμα και της Ε.Ε. η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Καμμένος: Θέμα και της Ε.Ε. η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία είναι θέμα και της Ευρωπαϊκής Ενωσης τόνισε το πρωί της Τρίτης, από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

««Μετά από επικοινωνία μου με την κυρία Μογκερίνι, σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών Εθνικής Άμυνας της ΕΕ, προ ημερησίας διάταξης, θα θέσω το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων, των δύο Ευρωπαίων, στρατιωτικών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία. Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία σε ένα παραμεθόριο επεισόδιο – το οποίο συνήθως λυνόταν δια της διαπραγματεύσεως μεταξύ των διοικητών – έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε μία εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας με την άρνηση του εισαγγελέα να παραμείνουν οι δύο στρατιωτικοί στο προξενείο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης» τόνισε ο υπουργός και συνέχισε:

«Είναι θέμα το οποίο απασχολεί και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε περιοχή που έχουμε παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών και δράση διακινητών. Ακολουθώντας συγκεκριμένα στίγματα – τα οποία κατ’ αυτούς θα οδηγούσαν σε διακινητές και παράνομους μετανάστες οι οποίοι μπαίνουν στη χώρα από εκείνο το σημείο – με αποτέλεσμα να περάσουν σε τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα και εκεί συνελήφθησαν».

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι η σύλληψη των δύο στρατιωτικών είναι θέμα το οποίο αφορά και τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και σημείωσε ότι μετά το πέρας της Συνόδου των υπουργών Εθνικής Άμυνας, θα ενημερωθεί και η αναπληρωτής γραμματέας του ΝΑΤΟ.

«Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, σύμμαχος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, και τέτοιου είδους επεισόδια λύνονται δια της ειρηνικής οδού και μετά από διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο ενόπλων δυνάμεων» πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή