ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Δεν μπορώ να προεξοφλήσω τη στάση της Τουρκίας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την εκτίμηση ότι δεν θα οδηγηθούμε σε ένα πολιτικό και διπλωματικό θρίλερ επ’ αόριστον εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές.

«Πρέπει να σεβαστούμε τις δικαστικές διαδικασίες που θα ακολουθήσει η Τουρκία. Δεν μπορώ να κάνω βέβαιες προβλέψεις. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι κάνουμε την εκτίμηση πως δεν θα οδηγηθούμε σε ένα διπλωματικό και πολιτικό θρίλερ που θα κρατήσει επ΄αόριστον και προς σ’ αυτό το σκοπό κινητοποιούμε όλα τα διπλωματικά μας μέσα πίεσης και όλες τις πολιτικές δυνατότητες που έχουμε για να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας μία δύσκολη κατάσταση και να μην δοθεί συνέχεια στο συγκεκριμένο περιστατικό» ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα τόνισε ότι θα ήταν «ακραία» η εκδοχή να κατηγορηθούν οι στρατιωτικοί για κατασκοπεία και σημείωσε:

«Ευελπιστούμε ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει το ζήτημα με τον τρόπο με τον οποίο απαιτείται, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στα πραγματικά γεγονότα και δεν θα κλιμακώσει την κατάσταση».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει αίτημα για διαμεσολάβηση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι σε αυτή τη φάση «πρέπει να σεβαστούμε τη δικαστική διαδικασία που υπάρχει στη Τουρκία» και πρόσθεσε ότι αν χρειαστεί θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ