Επεισόδιο με Κασιδιάρη στη Βουλή

Επεισόδιο με Κασιδιάρη στη Βουλή

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις εντονότατες αποδοκιμασίες βουλευτών όλων των κομμάτων, αναστάτωση και ολιγόλεπτη διακοπή συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας της Βουλής προκάλεσε η νέα προκλητική ενέργεια του Ηλία Κασιδιάρη, αυτή τη φορά με στόχο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Ειδικότερα, επικαλούμενος έως και δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζήτησε σε έντονο ύφος την απομάκρυνση του μουσουλμάνου βουλευτή από μια συνεδρίαση που είχε απόρρητο χαρακτήρα, καθώς αφορούσε εθνικά θέματα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Τη στάση αυτή του χρυσαυγίτη βουλευτή κατήγγειλαν βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, με άπαντες να τον καταγγέλλουν ότι με τη στάση και τη συμπεριφορά του ουσιαστικά λειτουργεί υπέρ της τουρκικής προπαγάνδας. Τη θεσμική παρέμβαση έως και του προέδρου της Βουλής φέρεται να ζήτησε, μεταξύ άλλων, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. «Το θέμα αυτό πρέπει να απασχολήσει τον πρόεδρο της Βουλής και την Επιτροπή Δεοντολογίας», πρόσθεσε ο κ. Σπ. Δανέλλης (Ποτάμι).

Τελικώς, η ένταση υποχώρησε και η συνεδρίαση συνεχίστηκε χωρίς άλλα απρόοπτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή