ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά σε λειτουργία ο κεντρικός διάδρομος προαπογείωσης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Κανονικά διεξάγονται όλες οι πτήσεις από τις έξι το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», καθώς σήμερα παραδόθηκε ο κεντρικός διάδρομος προσαπογείωσης 16-34, όπως είχε ανακοινώσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Από την πλευρά της Fraport Greece, όλα λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα, σύμφωνα με δήλωση του υπεύθυνου επικοινωνίας Γιάννη Παπάζογλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για τα έργα που έγιναν στο σημείο τομής του κεντρικού διαδρόμου προσαπογείωσης, είχε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Για το διάστημα υλοποίησης των έργων χρησιμοποιήθηκε βοηθητικός διάδρομος (τροχόδρομος), ο οποίος - σε συνδυασμό με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες - είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν καθυστερήσεις και αναβολές πτήσεων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Όσο για τα έργα που αρχικά είχαν προγραμματιστεί να γίνουν νωρίτερα, μετατέθηκαν στον χειμώνα, ύστερα από αίτημα των φορέων του τουρισμού και των τοπικών αρχών, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης που υπάρχει τη θερινή σεζόν.

Όπως δήλωσε και ο κ. Παπάζογλου τη Fraport Greece , έχουν ξεκινήσει τα άμεσα βελτιωτικά έργα και αφορούν ορισμένες «βελτιωτικές κινήσεις στις τουαλέτες και στους εμπορικούς χώρους, ενώ γίνονται έργα για τη διευκόλυνση της διαδικασίας αλλαγής ροών και ελέγχου των επιβατών, ώστε να μην δημιουργείται συμφόρηση».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Παπάζογλου, μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι για οβίδες από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αναμένεται να ξεκινήσει η θεμελίωση του νέου τερματικού σταθμού έκτασης 32.000 τμ.

Σπίρτζης: Το έργο ολοκληρώθηκε 15 μέρες νωρίτερα από ότι αναμενόταν

Μάλιστα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης  μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», δήλωσε ότι «έναν χρόνο τώρα, παρότι έχουμε κάνει τα πάντα για να μην υπάρχει κόστος στο τουριστικό έργο και στο μεταφορικό έργο της Θεσσαλονίκης, το επιχείρημα ήταν να μην γίνουν ποτέ αυτά τα έργα». Συνέχισε λέγοντας πως περιμένει όσους είχαν μια κακοπροαίρετη κριτική να δουν τι θα πουν σήμερα. «Δεν λέω για όσους εξέφρασαν ανησυχία και ήταν σε μια κατεύθυνση επίσπευσης των διαδικασιών, που ήταν κοινός τόπος και για εμάς. Τους περιμένω με ανυπομονησία» .

Ακόμη, ο κ. Σπίρτζης επισήμανε ότι το έργο ολοκληρώθηκε 15 μέρες νωρίτερα από ότι αναμενόταν αρχικά, καθώς «έτρεξαν οι διαδικασίες και να βγει NOTAM και να ανταποκριθεί και η Fraport στη λειτουργία του αεροδιαδρόμου».

Τέλος, τονίστηκε ότι «από τις 4 αφίξεις και από τις 4 αναχωρήσεις που είχαμε το προηγούμενο διάστημα, σταδιακά μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου θα έχουμε φτάσει 15 αφίξεις και αναχωρήσεις, ενώ μέχρι τέλος του έτους - που θα είναι και ο δεύτερος αεροδιάδρομος έτοιμος - το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης θα μπορεί να έχει πάνω από 25 αφίξεις και 25 αναχωρήσεις αεροπλάνων στους διαδρόμους».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ