Οι γυναίκες στο επίκεντρο της κοινωνικής καινοτομίας

Οι γυναίκες στο επίκεντρο της κοινωνικής καινοτομίας

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Της ELAINE LE FLOCH

SPARKNEWS

Πολλοί άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα πιστεύουν ότι στόχος μιας επιχείρησης πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από την επίτευξη κέρδους. Θεωρούν πως οι επιχειρήσεις είναι ένας τρόπος να ξεκινήσει μια θετική αλλαγή, να παραχθούν υπηρεσίες γι’ αυτούς που τις έχουν ανάγκη ή να αναπτυχθούν καινοτόμοι λύσεις σε μερικά από τα σημαντικότερα ζητήματα του κόσμου.

Αυτή η φιλοσοφία έχει μεγάλη ανταπόκριση στις γυναίκες, οι οποίες αποτελούν το 45% των κοινωνικών επιχειρηματιών στον κόσμο – ένα χάσμα μεταξύ των φύλων που είναι αρκετά μικρότερο σε σχέση με τον κόσμο των επιχειρήσεων γενικότερα.

Ωστόσο, στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, όπως συμβαίνει και στις κλασικές επιχειρήσεις, οι γυναίκες συναντούν πολλά εμπόδια που σχετίζονται με το φύλο (οικονομικά, πολιτισμικά κ.ά.), καθώς και δυσκολίες όλο τον κόσμο. Με την υποστήριξη της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, το πρόγραμμα «Women in Businesses for Good» έχει σκοπό να φέρει στο προσκήνιο καινοτομίες που έχουν σχεδιαστεί από γυναίκες και τη δυνατότητα που έχουν αυτές να επεκταθούν ή να αναπαραχθούν κάπου αλλού.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα βρείτε αυτές τις ιστορίες συναρπαστικές και σας ενθαρρύνουμε να τις μοιραστείτε και να ωθήσετε τη γυναικεία δημιουργικότητα και καινοτομία να αντιμετωπίσει τα παγκόσμια προβλήματα.

* Η κ. Le Floch είναι η project manager του «Women in Business for Good».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή