Ευρωλίγκα: Κομβικό σημείο για τον ΠΑΟ

Ευρωλίγκα: Κομβικό σημείο για τον ΠΑΟ

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον… πηγαιμό για τη Μαδρίτη και το σημερινό παιχνίδι με την ισόβαθμη Ρεάλ (14 νίκες-10 ήττες), ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό, να φτάσει στη νίκη κόντρα στη «βασίλισσα» της Ευρώπης, ώστε να ξεφύγει από την έβδομη θέση της βαθμολογίας και να έχει πιθανότητες κατάκτησης της τέταρτης. Εξι αγωνιστικές πριν από τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, αν οι «πράσινοι» νικήσουν τη Ρεάλ θα περάσουν στην πέμπτη θέση, ισοβαθμώντας πιθανότατα με τη ρωσική Χίμκι, η οποία υποδέχεται την Αρμάνι και λογικά θα έχει 15 νίκες στο τέλος της ημέρας. Ταυτόχρονα, νίκη του Παναθηναϊκού θα προσφέρει και πλεονέκτημα σε περίπτωση διπλής ισοβαθμίας με τη Ρεάλ, καθώς έχει επικρατήσει (84-82) και στο ΟΑΚΑ, ενώ μπορεί να υπερτερεί και πάλι εάν ηττηθεί με διαφορά μόλις ενός πόντου, αν και πρόκειται για οριακά ανέφικτο στόχο.

Σε περίπτωση νίκης της Ρεάλ και της Χίμκι, ο Παναθηναϊκός θα μείνει μόνος στην έβδομη θέση και θα τεθεί σε κίνδυνο η εξασφάλιση της πρόκρισής του, ενώ η όγδοη Μακάμπι υπολείπεται δύο νικών και η ένατη Μπασκόνια, τριών νικών.

Για τον τεχνικό του «Τριφυλλιού» που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Παππά, η καλή ή η άσχημη αρχή της Ρεάλ σε κάθε αγώνα παίζει καθοριστικό ρόλο στην έκβασή του: «Η αρχή του αγώνα θα είναι κρίσιμη. Αν αρχίσει καλά η Ρεάλ, είναι δύσκολο να επιστρέψεις. Παίρνει αυτοπεποίθηση και βάζει δύσκολα σουτ. Κάτι τέτοιο έγινε και στο ΟΑΚΑ, στην αρχή έβαλαν δύσκολα σουτ και μετά έπαιξαν αποτελεσματικά. Πρέπει να παίξουμε καλά στην άμυνα και στην επίθεση. Ξέρουμε ότι η Ρεάλ όταν βρει ρυθμό και αν ξεκινήσει καλά, δύσκολα θα τη σταματήσεις».

Στη Ρεάλ που ηττήθηκε, επίσης στην έδρα της από τη Φενέρμπαχτσε, πριν από μια εβδομάδα και βρίσκεται στην ίδια δυσμενή θέση με τον Παναθηναϊκό, η συμμετοχή του Σλοβένου σταρ, Λούκα Ντόντσιτς, είναι αμφίβολη λόγω μυϊκού προβλήματος, αλλά πιθανότατα θα αγωνιστεί, δεδομένης της κρισιμότητας του αγώνα, όπως συνέβη και την προηγούμενη αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι ενισχύονται, ήδη, με τον σέντερ Γκουστάβο Αγιόν, ενώ δεν έχει επιστρέψει ο Γιουλ.

Ο προπονητής της Ρεάλ εγκωμίασε τις ατομικές δυνατότητες των περισσότερων παικτών του Παναθηναϊκού: «Εχει πολλούς παίκτες που μπορούν να σε “πληγώσουν” στο ένας εναντίον ενός. Ο Γκιστ, ο Τζέιμς, ο Σίνγκλετον, ο Ρίβερς είναι εξαιρετικοί και στις δύο πλευρές. Ο Καλάθης επίσης τρέχει την ομάδα, αλλά και οι παίκτες που τον αντικαθιστούν έχουν μεγάλη αξία. Είναι δύσκολο να τον νικήσεις. Πρέπει να ελέγξουμε το παιχνίδι απ’ την αρχή μέχρι το τέλος».

Στο σημερινό πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής θα παίξουν Χίμκι-Αρμάνι, Αναντολού Εφές-Μακάμπι και Βαλένθια-Μπασκόνια.

Μπερτομέου – Μπάουμαν

Προγραμματισμένη συνάντηση για την ανταλλαγή προτάσεων, ώστε να βρεθεί κοινή λύση στην απρόσκοπτη –από την Ευρωλίγκα– διεξαγωγή των προκριματικών των εθνικών ομάδων για το Παγκόσμιο του 2019, θα έχουν σήμερα ο γεν. γραμματέας της FIBA Πάτρικ Μπάουμαν και ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας Τζόρντι Μπερτομέου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή