Στρατηγική σκανδαλολογίας από το Μέγαρο Μαξίμου καταγγέλλει η κ. Γεννηματά

Στρατηγική σκανδαλολογίας από το Μέγαρο Μαξίμου καταγγέλλει η κ. Γεννηματά

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπη με τη σφοδρή κριτική των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης βρέθηκε επί πολλές ώρες χθες στη Βουλή η κυβέρνηση, με επίκεντρο τους χειρισμούς, τις κινήσεις και τη στάση της στην υπόθεση της Novartis, ενώ την ίδια στιγμή, τόσο οι αναφερόμενοι στην πρόταση της Ν.Δ. τρεις υπουργοί όσο και άλλα δύο κυβερνητικά στελέχη επέστρεψαν τα βέλη, κάνοντας λόγο για προσπάθεια πολιτικού αντιπερισπασμού εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Με ευθύνη της κυβέρνησης βιώνουμε ξανά κλίμα σκανδαλολογίας, προσωπικών επιθέσεων που δηλητηριάζουν τον δημόσιο βίο, η δε αξιωματική αντιπολίτευση έχει παγιδευτεί στη λογική της ρεβάνς. Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξοντώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Ολοι “στα μανταλάκια”, με κατασκευασμένες κατηγορίες, σκιές και ψίθυροι παντού με τη βοήθεια του κίτρινου Τύπου και καμία κατάληξη στο τέλος. Αλλά η συκοφαντία μένει», τόνισε μεταξύ άλλων η επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά.

«Η μπαχαλοποίηση της πολιτικής ζωής τρελαίνει τους πολίτες και τους οδηγεί στους ψεκασμένους και τους ακροδεξιούς. Δείτε τι έγινε και στην Ιταλία», σημείωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης.

Ο αρχηγός της Χ.Α. Ν. Μιχαλολιάκος επέλεξε μεταξύ άλλων ουσιαστικά να επαναλάβει επιθετικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος μουσουλμάνων βουλευτών – σε συνέχεια αήθων επιθέσεων στελεχών του κόμματός του τις προηγούμενες ημέρες, προκαλώντας την άμεση παρέμβαση του κ. Ν. Βούτση: «Εχετε περάσει κατά πολύ τα όρια, όχι απλώς τα όρια της ευπρέπειας, αλλά του μίσους και του διχασμού που σπέρνετε με τις ομιλίες σας», είπε ο πρόεδρος της Βουλής. «Θα είστε παρελθόν σε αυτή τη χώρα, πολύ σύντομα», απάντησε ο αρχηγός της Χ.Α.

Εφ’ όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση άσκησε με την ομιλία του ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης.

Νωρίτερα, οι τρεις ενδιαφερόμενοι υπουργοί υποστήριξαν: «Η πρόταση της Ν.Δ. αποτελεί μνημείο πολιτικού αντιπερισπασμού. Δεν υπάρχει αδίκημα. Υπάρχει η μανία της Νέας Δημοκρατίας και του φιλικού της Τύπου απέναντί μου», υποστήριξε ο κ. Κουρουμπλής. «Η Ν.Δ. επιχειρεί ατεκμηρίωτο, άγαρμπο και αδέξιο πολιτικό αντιπερισπασμό», σημείωσε ο κ. Ξανθός. «Σε μια επίδειξη πανικού, η Ν.Δ. προκαλεί αυτή την πρόταση για συμψηφισμό», ανέφερε ο κ. Πολάκης.

Από την πλευρά του ο αναπλ. υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε για «εντελώς αστήρικτη καταγγελία στηριγμένη σε ανακρίβειες», ενώ παράλληλα μίλησε για «αλητεία στοχοποίησης» προσώπων.

Σε υψηλότατους τόνους νωρίτερα, ο κ. Α. Λοβέρδος έλεγε μεταξύ άλλων: «Τον τίτλο του αρχισυμμορίτη τον έχει κερδίσει επάξια και αδιαμφισβήτητα ο κ. Τσίπρας, αυτός ο αδύναμος πρωθυπουργός με τις απαίσιες μεθοδεύσεις του για ηθική δολοφονία των πολιτικών του αντιπάλων, που κυβερνάει σε έναν ειδεχθή εναγκαλισμό με τον ακροδεξιό του συνεταίρο», είπε.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, τόνισε: «Τελείωσε ο πολιτικός σας χρόνος και ετοιμάζεσθε όχι για την καθαρή έξοδο της χώρας στις αγορές, αλλά για τη βρώμικη, δυστυχώς, δική σας έξοδο από την εξουσία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή