Πυρκαγιά σε βιομηχανική περιοχή της Ινδίας – Τρεις νεκροί, 15 τραυματίες (Βίντεο)

Πυρκαγιά σε βιομηχανική περιοχή της Ινδίας – Τρεις νεκροί, 15 τραυματίες (Βίντεο)

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρκαγιά ξέσπασε σε χημικό εργοστάσιο σε βιομηχανική ζώνη της Ινδίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρια άτομα και να τραυματιστούν 15, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Τα αίτια της εκτεταμένης φωτιάς εντοπίζονται σε έκρηξη λέβητα που περιέχει βιοχημανικούς διαλύτες.

«Εξαπλώθηκε γρήγορα καθώς και τα εργοστάσια που βρίσκονταν στην περιοχή παρήγαγαν επίσης χημικά, ενώ άτομα σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το σημείο της φωτιάς άκουσαν τις εκρήξεις», συμπλήρωσε αξιωματούχος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πυρκαγιά προκάλεσε υλικές καταστροφές σε άλλα έξι εργοστάσια προτού τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο σε αρκετά σημεία ακόμη μαίνεται.

Η βιομηχανική περιοχή Ταραπουρ όπου και ξέσπασε η πυρκαγιά βρίσκεται περίπου 125 χλμ. βόρεια της πόλης του Μουμπάι, ενώ ο Σταθμός ηλεκτροπαραγωγής του Ταραπουρ (ΤAPS) βρίσκεται μόλις 20 χλμ. δυτικά από το σημείο που προκλήθηκε η φωτιά χωρίς ωστόσο να έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στον σταθμό από την κοντινή πυρκαγιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή