ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Ορεστιάδας για διαδήλωση υπέρ στρατιωτικών: Στέλνουμε μήνυμα καλής γειτνίασης και φιλίας των δύο λαών

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το μήνυμα της καλής γειτνίασης και φιλίας μεταξύ των δύο λαών είναι αυτό που ο δήμαρχος Ορεστιάδας επιθυμεί να περάσει στον κόσμο με τη διαδήλωση που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή για τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

«Να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες ώστε να γυρίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα παλικάρια μας πίσω. Είμαστε ρεαλιστές βλέπουμε ότι η υπόθεση αυτή ίσως έχει αρκετά χρονικά μακρύ δρόμο ακόμη αλλά εμείς θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα της καλής γειτνίασης, της φιλίας μεταξύ των δύο λαών και να μπορέσουμε να βροντοφωνάξουμε αυτό το αίτημά μας να γίνουν όλες οι ενέργειες ώστε να γυρίσουν τα παιδιά μας πίσω», δήλωσε ο κ. Βασίλης Μαυρίδης στον ΣΚΑΪ ενώ αναφέρθηκε και στα μηνύματα συμπαράστασης από Ελλάδα και Ευρώπη. 

«Δεχόμαστε μηνύματα συμπαράστασης από όλη την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη, είναι μια ανάσα αισιοδοξίας και μιας ενθάρρυνσης ιδίως των οικογενειών, σύσσωμη η τοπική κοινωνία είναι κοντά τους και διαβεβαιώνω σε όλους τους Ελληνες ότι το φρόνημα μας και το ηθικό μας είναι υψηλό και θα αγωνιζόμαστε χωρίς ακραίες φωνές να περνάμε το μήνυμα ότι οι δύο λαοί μπορούμε να συνυπάρξουμε ειρηνικά» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη σύλληψη των δύο Γερμανών δημοσιογράφων στον Εβρο είπε ότι «δεν είναι κάτι σπάνιο, έχει συμβεί κι άλλες φορές, υπάρχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, αν είναι όντως δημοσιογράφοι είναι όμως αρμοδιότητα της δικαιοσύνης να κρίνει αν υπήρξε παράνομη είσοδος σε απαγορευμένη περιοχή στο ελληνικό έδαφος».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ