Βασιλειάδης: Επ’αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος

Βασιλειάδης: Επ’αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος

3' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόφαση για επ'αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος μετά τα γεγονότα στην Τούμπα και την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, ελήφθη στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Την ανακοίνωση έκανε ο κ. Βασιλειάδης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. «Δεν θα επιτρέψουμε να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος, αναλαμβάνοντας όπου χρειαστεί και το πολιτικό κόστος. Το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες που ισχύουν να ισχύουν για όλους και έναντι όλων. Αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα, είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA», είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού.

«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει μάχες για να εξυγιάνει τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου.Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος. Αναλαμβάνοντας και το πολιτικό κόστος όπου χρειαστεί. Το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες που ισχύουν για όλα και έναντι όλων. Υπό αυτό το πρίσμα αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα. Τις αμέσως επόμενες ώρες θα ξεκινήσουν συναντήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου, την ομοσπονδία, την Λίγκα, είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA και δεν θα ξαναεκκινήσει αν δεν υπάρχει ένα συμφωνημένο πλαίσιο από όλους ώστε να προχωρήσουμε μπροστά με όρους και κανόνες», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Συνεχίζουμε την μάχη για διαφάνεια και ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Τα πάντα είναι στο τραπέζι, εφόσον δεν αναλάβει κανένας τις ευθύνες του», απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου περί ενδεχόμενου ποδοσφαιρικού Grexit. Περιμένουμε τις προτάσεις από την ομοσπονδία και την Λίγκα. Πάμε σε μια επ' αόριστον διακοπή. Περιμένουμε ένα νέο πλαίσιο κανόνων».

Ο πρωθυπουργός για τη διακοπή του πρωταθλήματος:  Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος

«Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους».

Αυτό σημείωσε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Μητσοτάκης: Τα επεισόδια στην Τούμπα πάνε την εικόνα της χώρας πολλά χρόνια πίσω

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως οι χθεσινές εικόνες είναι τραγικές και πάνε το ποδόσφαιρο και την εικόνα της χώρας πολλά χρόνια πίσω.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Grecian Echoes» στη Βοστώνη, όπου βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε πως η κυβέρνηση έταζε και υποσχόταν κάθαρση, επισημαίνοντας πως το ποδόσφαιρο είναι ένα μεγάλο λαϊκό σπορ και δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές αυτές οι εικόνες. «Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται» είπε κ. Μητσοτάκης.

Βασιλειάδης: Επ’αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος-1
Βασιλειάδης: Επ’αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος-2

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης και άλλα τέσσερα μέλη της προσωπικής του φρουράς αναζητούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου για παραβίαση αθλητικής νομοθεσίας και ειδικότερα για παράνομη είσοδο σε αθλητικό χώρο. Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα η υποδιεύθυνση αντιμετώπισης βίας σε αθλητικούς χώρους.

Βασιλειάδης: Επ’αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος-3

Τα θλιβερά γεγονότα της Τούμπας έχουν φέρει προβληματισμό όμως και στην ΕΠΟ.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος, είναι από χθες σε επικοινωνία με τον Γιώργο Βασιλειάδη και μάλιστα θα κατέβει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για τις σχετικές διαβουλεύσεις.

Αφορμή για την εισβολή Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο στάθηκε το γκολ του Βαρέλα στο 90’ που δεν μέτρησε καθώς ο διαιτητής Κομίνης με τον βοηθό Ποντίκη υπέδειξαν σε θέση οφσάιντ τον Μαουρίσιο και το 0-0 δεν άλλαξε στο ντέρμπι.

Ο μεγαλομέτοχος του «δικεφάλου του βορρά» έφυγε από τη σουίτα του και κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο σε έξαλλη κατάσταση και κατευθυνόμενος προς τους διαιτητές ζήτησε το λόγο για το ακυρωθέν τέρμα. Μετά από περίπου δύο ώρες διαβουλεύσεων, ο διαιτητής Κομίνης αποφάσισε την οριστική διακοπή του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Ο διαιτητής αναφέρει πως μετά από διαβουλεύσεις με τους βοηθούς του κατακύρωσε το γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ, αλλά τον… πρόλαβε η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη και τη στιγμή της διακοπής το σκορ ήταν 1-0.

Ακρως επιβαρυντικό για ΠΑΟΚ και Σαββίδη το φύλλο αγώνα

Ακρως επιβαρυντικό για τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη είναι το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Σε αυτό αναφέρει:

1) Βίαιη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας.

2) Βίαιη απώθηση του Ιβάν Σαββίδη στον Βασίλη Δημητριάδη.

3) Λεκτική επίθεση του Λούμπος Μίχελ στον ίδιο τον Γιώργο Κομίνη, με τη φράση: «Έχεις τελειώσει». «Μετά απ' όλα αυτά αποφάσισα να εισέλθω στα αποδυτήρια διότι η κατάσταση που επικρατούσε δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα».

4) «Στα αποδυτήρια ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου μου είπε ότι οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι, ενώ έκανε αναφορά και σε κατοχή όπλου απ' την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο είχα δει κι εγώ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή