Την Παρασκευή η απόφαση για την έφεση του Ολυμπιακού

Την Παρασκευή η απόφαση για την έφεση του Ολυμπιακού

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να γνωστοποιήσει η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ την απόφασή της για την έφεση του Ολυμπιακού κατά της ποινής που του επιβλήθηκε αναφορικά με την υπόθεση του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν χθες το υπόμνημά τους, όπως τους είχε ζητηθεί από τη δικαστική επιτροπή της ομοσπονδίας.

Πρωτόδικα, η ομάδα του Πειραιά έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών, πρόστιμο 90.000 ευρώ και ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών την οποία εξέτισε στις αναμετρήσεις με τον Πανιώνιο και την ΑΕΚ. Επομένως, με την έφεσή του ο Ολυμπιακός επιδιώκει την επιστροφή των τριών βαθμών.

Την περασμένη Παρασκευή, όταν και εκδικάστηκε η έφεση, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της πειραϊκής εταιρείας, Βασίλης Δημακόπουλος υποστήριξε: «Η ευθύνη της εντός έδρας ΠΑΕ περιορίζεται μόνο εφόσον υπάρχει υπαίτια συμπεριφορά. Η ΠΑΕ παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το αγώνα έκανε ό,τι έπρεπε για να μην παραλείψει κάτι. Οι ποινές είναι δυσανάλογες και θα πρέπει να περιοριστούν σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας».

Από την πλευρά του, ο νομικός της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αργύρης Λίβας τόνισε πως «οι οπαδοί που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο διαμαρτυρήθηκαν στους δικούς μας ποδοσφαιριστές. Οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν αποχωρήσει. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι μπήκαν για να επιτεθούν στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Οι αστυνομικές δυνάμεις έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο». Ολα τα παραπάνω αναφέρονται και στο υπόμνημα που κατέθεσαν οι Πειραιώτες.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, είχε δοθεί η εντύπωση πως η επιτροπή εφέσεων θα γνωστοποιούσε χθες την απόφασή της.

Την ίδια ώρα, ο ισπανικός ραδιοφωνικός σταθμός Cope ζήτησε τη γνώμη του Αριέλ Ιμπαγάσα για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Η εικόνα που βγήκε την επόμενη ημέρα δεν είναι καλή ούτε για το ελληνικό ποδόσφαιρο ούτε για την ομοσπονδία. Εχουν γίνει διάφορα στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν και άλλες υποθέσεις που εξετάζονται και θα δούμε τι θα γίνει. Πάντως, αυτά που συμβαίνουν δεν είναι καλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο», υπογράμμισε ο Αργεντινός βετεράνος ποδοσφαιριστής που πλέον εργάζεται στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή