Δύο μεγάλες μάχες στο Τσάμπιονς Λιγκ

Δύο μεγάλες μάχες στο Τσάμπιονς Λιγκ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναβίωση του τελικού της περυσινής διοργάνωσης αποφάσισε η κληρωτίδα στα ζευγαρώματα της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης θα θυμηθούν τη μονομαχία τους στον τελικό του Κάρντιφ, χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί αυτή τη φορά κι αυτό με ευθύνη κυρίως των Μαδριλένων, καθώς δεν δείχνουν το ίδιο ισχυροί όσο πέρυσι. Η κληρωτίδα αποφάσισε να συνεχίσει στη διοργάνωση μόνο μία αγγλική ομάδα από τις πέντε που είχαν προκριθεί στη φάση των «16». Οι τρεις αποκλείστηκαν και έστειλε τις δύο που απέμειναν να αναμετρηθούν μεταξύ τους, με τη Μάντσεστερ Σίτι να προβάλει ως μεγάλο φαβορί αλλά τη Λίβερπουλ να ισορροπεί την κατάσταση λόγω της πολύ πιο βαριάς φανέλας που διαθέτει στην Ευρώπη.

Στις άλλες δύο διασταυρώσεις, Μπαρτσελόνα και Μπάγερν μοιάζουν να έχουν ξεκάθαρο πλεονέκτημα απέναντι στη Ρόμα του Κώστα Μανωλά και στη Σεβίλλη αντίστοιχα. Τα ζευγάρια όπως τα έβγαλε η κληρωτίδα: Μπαρτσελόνα – Ρόμα, Σεβίλλη – Μπάγερν, Γιουβέντους – Ρεάλ, Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι. Οι πρώτοι προημιτελικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 3-4 Απριλίου και οι επαναληπτικοί μία εβδομάδα αργότερα, στις 10-11/4.

Η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ έβγαλε πιο ισορροπημένες αναμετρήσεις, με πιο ενδιαφέρουσες αυτές της Ατλέτικο Μαδρίτης με τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και της Αρσεναλ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η Μαρσέιγ του Κώστα Μήτρογλου θα αντιμετωπίσει τη Λειψία που αν και πρωτάρα, έχει αποκλείσει Νάπολι και Ζενίτ, ενώ η Λάτσιο θα κοντραριστεί με τη Ζάλτσμπουργκ, την πρώτη αυστριακή ομάδα που φτάνει στους «8» του Γουρόπα Λιγκ.

Στη φάση των ομίλων, η Σάλτσμπουργκ πέτυχε δύο νίκες επί της Λάτσιο! Τα ζευγάρια όπως βγήκαν από την κληρωτίδα: Λειψία – Μαρσέιγ, Αρσεναλ – ΤΣΣΚΑ, Ατλέτικο – Σπόρτινγκ, Λάτσιο – Ζάλτσμπουργκ. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 5 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 12 του ίδιου μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή