Οι πρώτες δηλώσεις Πούτιν μετά την επανεκλογή του – Τι είπε για την κρίση με τη Βρετανία

Οι πρώτες δηλώσεις Πούτιν μετά την επανεκλογή του – Τι είπε για την κρίση με τη Βρετανία

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος επανεξελέγη για τέταρτη, εξαετή, προεδρική θητεία, ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για την υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη Μόσχα και διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει ένα μεγάλο μέλλον μπροστά της υπό την προϋπόθεση ότι ο λαός της θα παραμείνει ενωμένος.

Μιλώντας από εξέδρα δίπλα στην Κόκκινη Πλατεία μπροστά σε ένα ενθουσιασμένο πλήθος, δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι η αναγνώριση όσων έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Η κατηγορία κατά της Μόσχας ότι δηλητηρίασε στο βρετανικό έδαφος τον πρώην Ρώσο πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ είναι «μεγάλη ανοησία», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι η Ρωσία «έχει καταστρέψει όλα τα χημικά της όπλα» και ότι «είναι έτοιμη να συνεργασθεί με το Λονδίνο».

«Το ότι κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι στη Ρωσία κάποιος θα μπορούσε να κάνει τέτοια πράγματα πριν από τις εκλογές και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου είναι παράλογο, μεγάλη ανοησία», δήλωσε ο Πούτιν μετά την νίκη του στις προεδρικές εκλογές.

Είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της Ρωσίας μιλά για το θέμα αυτό από όταν το Λονδίνο απηύθυνε κατηγορίες κατά της Μόσχας για τη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του με νευροτοξικό παράγοντα στο Σάλσαμπερι της νότιας Αγγλίας.

«Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι αν υπήρχε ένα στρατιωτικού τύπου χημικό αέριο, οι άνθρωποι θα πέθαιναν επί τόπου. Είναι προφανές», δήλωσε ο Πούτιν εξηγώντας ότι έμαθε την ιστορία από τα μέσα ενημέρωσης.

«Το δεύτερο πράγμα είναι ότι η Ρωσία δεν διαθέτει αυτό το είδος των μέσων. Καταστρέψαμε όλα τα χημικά μας όπλα υπό την εποπτεία των διεθνών παρατηρητών», είπε.

Η Ρωσία «είναι έτοιμη να συνεργασθεί» και «να συμμετάσχει στις αναγκαίες έρευνες», πρόσθεσε. «Για να γίνει αυτό θα πρέπει η άλλη πλευρά να το θέλει επίσης. Προς το παρόν, δεν το βλέπουμε».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή