Βίντεο από την στιγμή της θανάσιμης πτώσης έμπειρου ακροβάτη του Cirque du Soleil

Βίντεο από την στιγμή της θανάσιμης πτώσης έμπειρου ακροβάτη του Cirque du Soleil

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τραγική στιγμή της πτώσης του 38χρονου ακροβάτη του Cirque du Soleil (Τσίρκο του Ήλιου), Γιαν Αρνό, το βράδυ του Σαββάτου στην Τάμπα της Φλόριντα – που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατό του – έρχεται στο φως της δημοσιότητας και σοκάρει. 

Θεατής φαίνεται πως κατέγραψε την τραγική αυτή στιγμή που κόστισε τη ζωή στον ακροβάτη, ο οποίος αιωρούταν – όπως μπορεί κανείς να διακρίνει στο βίντεο – χωρίς προστατευτικό δίχτυ αρκετά μέτρα πάνω από την σκηνή όταν σε μια από τις ταλαντώσεις που εκτελεί, χάνει τη λαβή του με αποτέλεσμα να πέσει με δύναμη στο έδαφος.

Τα τραύματα του Γιάν Αρνό ήταν πολύ σοβαρά με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, όπου διακομίσθη παρά την άμεση απόκριση των υπευθύνων του τσίρκου. 

«Ο Γιάν ήταν μαζί μας για πάνω από 15 χρόνια και ήταν ένα από τους πιο έμπειρους ψυχαγωγούς. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι, δεδομένης της εμπειρίας του. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πως νιώθουμε. Είναι τραγικό», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του τσίρκου Ντανιέλ Λαμάρ και πρόσθεσε: «Τις επόμενες εβδομάδες θα είμαστε δίπλα στην οικογένειά του αλλά και τους συντελεστές της παράστασης Volta προκειμένου όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες αυτές στιγμές». 

Το Cirque du Soleil ανακοίνωσε ότι ματαίωσε άλλες δύο παραστάσεις που ήταν προγραμματισμένο να δώσει στην Τάμπα και σημείωσε ότι θα συνεργαστεί πλήρως με την έρευνα των αρχών για το δυστύχημα.

Ο Αρνό δεν είναι ο πρώτος ακροβάτης που χάνει τη ζωή του στη διάρκεια παράστασης του Cirque du Soleil. Η Σάρα Γκιγιάρ είχε σκοτωθεί κατά τη διάρκεια παράστασης στο Λας Βέγκας το 2013, όταν γλίστρησε και έπεσε στο κενό χωρίς την ασφάλεια του συρμάτινου σκοινιού που την συγκρατούσε.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, ο θάνατος του Αρνό δεν είναι ο πρώτος στα 34 χρόνια λειτουργίας του Cirque du Soleil, με πιο πρόσφατο τραγικό περιστατικό να έχει λάβει χώρα το 2016 όταν ο τεχνικός Ολιβιέ Ροσέ, γιος του συνιδρυτή του τσίρκου, έχασε τη ζωή του όταν ενώ προετοίμαζε τη σκηνή για παράσταση στο Σαν Φρανσίσκο και χτυπήθηκε από έναν γερανό. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, REUTERS, DPA

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή