Yeni Safak: «Συγκεκριμένα κράτη πυροδοτούν την επιθετικότητα της Ελλάδας»

Yeni Safak: «Συγκεκριμένα κράτη πυροδοτούν την επιθετικότητα της Ελλάδας»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «νέα στρατηγική» συγκεκριμένων κρατών, τα οποία, όπως αναφέρει, «βρίσκονται πίσω από την επιθετική στάση της Ελλάδας», κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, η οποία απηχεί τις απόψεις του προεδρικού μεγάρου στην Αγκυρα.

Οπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα, στόχος των συγκεκριμένων δυνάμεων είναι «η κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο», την ώρα που, όπως συμπληρώνεται, η Τουρκία «καταπολεμά με επιτυχία τρομοκρατικές δυνάμεις στο Αφρίν».

«Πρόκειται για τους συνήθεις υπόπτους», συνεχίζει η εφημερίδα, κατονομάζοντας τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιταλία και το Ισραήλ, ως τα κράτη αυτά.

Ακόμη, το δημοσίευμα κάνει λόγο για «συχνές παραβιάσεις των χωρικών υδάτων της Τουρκίας και για ενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών από την Αθήνα», ενώ ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα, την ίδια ώρα, αυξάνει τον αριθμό των οπλικών συστημάτων Joint Standoff Weapons (J-SOWs).

Τέλος, γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένες υποθέσεις που, όπως τονίζεται, έχουν αυξήσει την ένταση ανάμεσα σε Αθήνα και Αγκυρα: τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Εβρο, την άρνηση της Ελλάδας να εκδώσει τους «οκτώ» που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα του 2016, αλλά και τους εννέα που συνελήφθησαν παραμονές της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα, αλλά και τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή