ΚΟΣΜΟΣ

Δακρυγόνα στη Βουλή του Κοσόβου

Βουλευτές της αντιπολίτευσης έριξαν δακρυγόνα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στη Βουλή, στην Πρίστινα, προκειμένου να διακόψουν τη συζήτηση που διεξαγόταν για την επικύρωση μιας συμφωνίας που αφορά τα σύνορα με το Μαυροβούνιο. Η έγκριση αυτής της συμφωνίας αποτελεί βασική προϋπόθεση προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως από την Ε.Ε. ώστε οι Κοσοβάροι να μπορούν να ταξιδεύουν στις χώρες-μέλη της Ε.Ε. χωρίς να χρειάζονται βίζα. Το αντιπολιτευόμενο κόμμα «Αυτοδιάθεση» τάσσεται κατηγορηματικά κατά της συμφωνίας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Βουλευτές της αντιπολίτευσης εκτόξευσαν δακρυγόνα μέσα στο Κοινοβούλιο του Κοσόβου, στην Πρίστινα, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τους συναδέλφους τους να επικυρώσουν μια συμφωνία που αφορά τα σύνορα με το Μαυροβούνιο. Η έγκριση αυτής της συμφωνίας αποτελεί βασική προϋπόθεση προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως από την Ε.Ε. ώστε οι Κοσοβάροι να μπορούν να ταξιδεύουν στις χώρες-μέλη του μπλοκ χωρίς να χρειάζονται βίζα.

Το αντιπολιτευόμενο κόμμα Vetevendosje («Αυτοδιάθεση») τάσσεται κατηγορηματικά κατά της συμφωνίας, που υπογράφηκε το 2015 με το Μαυροβούνιο, καθώς υποστηρίζει ότι εκχωρούνται λανθασμένα περίπου 80.000 στρέμματα γης στη γειτονική χώρα. Αρχικά ερρίφθη ένα δακρυγόνο την ώρα που οι βουλευτές ετοιμάζονταν να ψηφίσουν.

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου ανέβαλε τη συνεδρίαση μέχρι να αεριστεί επαρκώς ο χώρος και η συνεδρίαση ξανάρχισε γύρω στις 02.15 (ώρα Ελλάδος). Τότε εκτοξεύτηκε και δεύτερο δακρυγόνο, αναγκάζοντας τους βουλευτές να φύγουν βιαστικά από την αίθουσα.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ