Στους ευνοημένους διάταξης για τους συνταξιούχους της ΤτΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας

Στους ευνοημένους διάταξης για τους συνταξιούχους της ΤτΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους ευνοημένους συγκεκριμένης διάταξης, που περιελήφθη σε εγκύκλιο του υφυπουργού Εργασίας Τ. Πετρόπουλου και η οποία καταγγέλλεται ως φωτογραφική, φέρεται να περιλαμβάνεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, ως συνταξιούχος της Τράπεζας της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η εφαρμοστική εγκύκλιος προβλέπει ουσιαστικά ότι για συγκεκριμένες κατηγορίες συνταξιούχων θα κόβεται ή θα αναστέλλεται η σύνταξή τους, μόλις βρουν νέα δουλειά ή είναι αυτοαπασχολούμενοι.

Από την πρόβλεψη εξαιρούνται οι συνταξιούχοι της Τράπεζας της Ελλάδος, και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τα «Νέα», η διάταξη καταγγέλλεται ως φωτογραφική καθώς στις προβλέψεις της εμπίπτει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας.

Στην εν λόγω τροπολογία αναφέρεται ότι «εξαιρούνται από την περικοπή ή την πλήρη αναστολή της σύνταξης, οι συνταξιούχοι της Τραπέζης της Ελλάδας, οι οποίοι, ανεξάρτητα από το χρονικό σημείο ανάληψης εργασίας μετά τη συνταξιοδότηση, καταλαμβάνονται από τις προϋπάρχουσες του άρθρου 20 του Ν. 2387/2016 ρυθμίσεις για την απασχόληση των συνταξιούχων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή