Διπλή μαγική πρόκριση Ολυμπιακού στους τελικούς

Διπλή μαγική πρόκριση Ολυμπιακού στους τελικούς

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο «εισιτήρια» για τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων κατέκτησε ο Ολυμπιακός στο βόλεϊ. Οι «ερυθρόλευκοι» τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες προκρίθηκαν στους αντίστοιχους τελικούς του Τσάλεντζ Καπ, υπερισχύοντας ρωσικών ομάδων. Για την ανδρική ομάδα θα είναι η 7η πρόκριση σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και για τη γυναικεία η δεύτερη σερί.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήθελαν μονάχα δύο σετ για την πρόκριση, αλλά δεν αρκέστηκαν σε αυτά. Χωρίς να αφήσουν περιθώρια αντίδρασης στη Σοργκούτ, υπερίσχυσαν σε όλους τους τομείς, επικράτησαν με 3-0 και θα βρεθούν ξανά σε τελικό διοργάνωσης ύστερα από 13 χρόνια (2004-2005 είχε κατακτήσει το κύπελλο Τοπ Τιμς).

Οι τελικοί του Τσάλεντζ Καπ θα ξυπνήσουν μνήμες από το παρελθόν για τους Πειραιώτες. Θα βρουν απέναντί τους τη Ραβένα, την οποία είχαν αντιμετωπίσει στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1991-1992 και είχαν χάσει με 3-0 σετ (25-22, 25-17, 25-21) στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας». Στο Φαληρικό Στάδιο θα διεξαχθεί και ο δεύτερος τελικός (11/4), ενώ ο πρώτος (4/4) θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Ραβένα. Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός θα αναζητήσει το τρίτο διεθνές τρόπαιο της ιστορίας του.

Τα… κορίτσια του Πειραιά πραγματοποίησαν μία από τις καλύτερες εφετινές εμφανίσεις τους και επικράτησαν με 3-0 σετ, στη Ρωσία, της Κράσνονταρ (25-20, 25-15, 25-13) και σε συνδυασμό με το 3-2 στο «Μελίνα Μερκούρη» πήραν την πρόκριση. Στις 4 Απριλίου θα υποδεχθούν στου Ρέντη τον νικητή της αναμέτρησης Μπούρσα – Ναντ στον πρώτο από τους δύο τελικούς. Πέρυσι είχαν αντιμετωπίσει στους τελικούς την Μπούρσα και είχαν χάσει ισάριθμες φορές.

Το χθεσινό παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό. Βρέθηκε πίσω στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, αλλά χάρη σε ένα εντυπωσιακό σερί έξι πόντων πήρε το προβάδισμα και διατήρησε τον έλεγχο μέχρι το τέλος του πρώτου σετ.

«Ερυθρόλευκη» ήταν η κυριαρχία και στα δύο επόμενα σετ. Οι αθλήτριες των «ερυθρολεύκων» δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στις αντιπάλους τους και παίζοντας με σοβαρότητα κατάφεραν να διατηρήσουν τον έλεγχο του αγώνα και να πάρουν τη νίκη, χωρίς απώλεια σετ.

Οι πόντοι της Ντιναμό Κράσνονταρ προήλθαν από 0 άσους, 27 επιθέσεις, 3 μπλοκ και 18 λάθη αντιπάλων. Οι πόντοι του Ολυμπιακού ήταν από 10 άσους, 36 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή