Νέα ενδοκυβερνητική κόντρα για τα θρησκευτικά: Πυρά Δ. Καμμένου κατά Φίλη

Νέα ενδοκυβερνητική κόντρα για τα θρησκευτικά: Πυρά Δ. Καμμένου κατά Φίλη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους χαρακτηρισμούς του πρώην υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, μετά την απόφαση του ΣτΕ για τα θρησκευτικά, σχολίασε ο βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας, Δημήτρης Καμμένος.

«Οι χαρακτηρισμοί περί σκοταδισμού σε μία απόφαση του ΣτΕ είναι απαράδεκτη. Δείχνει έναν μη σεβασμό στις αποφάσεις της δικαιοσύνης και δείχνει έναν λεκτικό εκδικητισμό. Ότι δεν μου αρέσει η απόφαση, είσαι σκοταδιστής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Πρέπει να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς μας».

Ο κ. Καμμένος έθεσε και το θέμα του αντιρατσιστικού νόμου λέγοντας ότι «ισχύει και προς τα αριστερά και προς τα δεξιά, γι αυτό να είμαστε προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς».

«Όπως το κράτος θέλει να επεμβαίνει στο κείμενο των θρησκευτικών, δεν μπορεί να κάνει το ίδιο ο υπουργός Παιδείας και στο κείμενο που διδάσκουν οι καθολικοί. Απαγορεύεται. Γιατί δεν πιάνει και τα βιβλία των καθολικών ή των ιουδαίων ή των μουσουλμάνων και να τους πει, δεν μου αρέσει αυτό που λέτε, μήπως να το πείτε λίγο διαφορετικά; Δεν μπορεί να το κάνει», πρόσθεσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Το να χαρακτηρίζουμε τον Ιησού Χριστό, ότι ήταν ένας καλός άνθρωπος που έκανε βόλτες, είναι προσβολή στη θρησκεία όλων των χριστιανών», συμπλήρωσε.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει η Μητρόπολη Πειραιά, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, η Εστία Πατερικών Μελετών και γονείς ζητώντας να ακυρωθεί η επίμαχη απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας με το σκεπτικό ότι αυτή πραγματοποιείται μια ριζική αλλαγή στον χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών κάτι που είναι αντισυνταγματικό και αντίθετο στις διεθνείς συμβάσεις και την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία.

 
Διευκρινίζεται, ότι η ακύρωση του ΣτΕ αφορά μεν το σύνολο της εν λόγω υπουργικής απόφασης, αλλά δεν αναφέρεται στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στο λύκειο, καθώς για το θέμα αυτό εκκρεμεί άλλη αίτηση ακύρωσης.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή