Νέα πρόκληση Αγκυρας: Βλέπετε τα γεγονότα μέσα από μάτια τρομοκρατών

Νέα πρόκληση Αγκυρας: Βλέπετε τα γεγονότα μέσα από μάτια τρομοκρατών

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μεροληπτική στάση έναντι τους Τουρκίας κατηγορεί με σημερινή του ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την Γερμανία αλλά και τους συμμάχους της γείτονος σημειώνοντας ότι βλέπουν «συγκεκριμένα γεγονότα (αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο Αφρίν της Συρίας) μέσα από τα μάτια των τρομοκρατικών οργανώσεων». 

Απαντώντας στην σφοδρή κριτική της Γερμανίδας καγκελάριου, Αγκελα Μέρκελ, η οποία χαρακτήρισε χθες ως «απαράδεκτο» αυτό που συμβαίνει στην συριακή πόλη του Αφρίν, το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για «μαύρη προπαγάνδα» κατά της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» χαρακτηρίζοντας τη δήλωση της κ. Μέρκελ ως «άτυχη» και «μη αποδεκτή».

Προσθέτει, δε, ότι η επικεφαλής του γερμανικού κράτους είναι εσφαλμένως πληροφορημένη για όσα συμβαίνουν στη Συρία. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Η επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας" είναι μια επιχείρηση που θέτει προηγούμενο για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η μάχη κατά της τρομοκρατίας χωρίς να πλήττονται πολίτες. Τα στοιχεία που συγκεντρώνονται στο Αφρίν και ανακοινώνονται συχνά αποκαλύπτουν το μέγεθος και την ανυπόστατη φύση της μαύρης προπαγάνδας κατά της επιχείρισης. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία απειλή για το λαό του Αφρίν εκτός από τις νάρκες και τα εκρηκτικά του PYD/YPG (σ.σ. των κουρδικών δυνάμεων). Όταν ολοκληρωθεί τάχιστα η εκκαθάριση, η ασφάλεια και η σταθερότητα θα αποκατασταθεί και η ζωή θα επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, θεωρούμε απαράδεκτη την ατυχή δήλωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην ομιλία της στη γερμανική Βουλή, που βασίστηκε αμιγώς στην παραπληροφόρηση χωρίς να έχει να κάνει κάτι με την πραγματικότητα. Με την Επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας", η Τουρκία στοχεύει να διασφαλίσει την εθνική της ασφάλεια μέσω του δικαιώματός της στην αυτό άμυνα και με σκοπό να σώσει το Αφρίν από τους τρομοκράτες, επιστρέφοντάς το στους πραγματικούς του κατόχους. Παρά το σκηνικό αυτό, θεωρούμε απολύτως περίεργο που κάποιοι σύμμαχοί μας συνεχίζουν να αντικρίζουν τα συγκεκριμένα γεγονότα μέσα από τα μάτια των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Προσκαλούμε τους συμμάχους να κάνουν μία προσπάθεια να εγκαθιδρύσουν μακρόχρονη ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα  στη Συρία, σε στενή συνεργασία  με τη χώρα μας, αντί να βάζουν τους εαυτούς τους σε θέση υποστηρικτική τρομοκρατικών οργανώσεων  δίνοντας βάση σε καμπάνιες παραπληροφόρησης εναντίον της Τουρκίας». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή