Καμμένος: «Καλορίζικο» το γεωτρύπανο της Τουρκίας

Καμμένος: «Καλορίζικο» το γεωτρύπανο της Τουρκίας

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλορίζικο το γεωτρύπανο, μπορεί να το χρησιμοποιήσει στα χωρικά της ύδατα, «ευχήθηκε» ο Πάνος Καμμένος στην Τουρκία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Κύπριο ομόλογό του Σάββα Αγγελίδη.

Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος ανέφερε:

Για την υπόθεση των 2 στρατιωτικών: «Δυστυχώς δικαιώθηκα για την ομηρία. «Νομίζω ότι μετά τη χθεσινή απόφαση του συμβουλίου της ΕΕ περί ομηρίας μιλάει η απόφαση αυτή. Λυπάμαι που δικαιώθηκα. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ότι ήταν όμηροι. Και εγώ χρησιμοποίησα αυτή την έκφραση διότι παρά τις προσπάθειες σε επίπεδο Ταξιαρχίας και φυσικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων βρέθηκαν κλειστοί δρόμοι γι αυτό και μίλησα για ομήρους».

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου για δήθεν εντοπισμό στρατιωτικών σχεδίων στα τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών, ο κ. Καμμένος ανέφερε: «Τα κινητά τηλέφωνα ερευνήθηκαν παρουσία του Έλληνα ειδικού και βάσει των διεθνών κανόνων έρευνας και δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα».

Για την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι ξεκινά γεωτρήσεις: «Τους εύχομαι καλορίζικο το γεωτρύπανο. Μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στα δικά τους χωρικά ύδατα. Τώρα, αν το κάνουν για να προκαλέσουν να τους θυμίσουμε ότι την κατάσταση εγγυώνται  χώρες της ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ιαπωνία κ.α».

Για το περιστατικό παρενόχλησης του ελικοπτέρου: «Δεν έγινε παρενόχληση. Πράγματι εισήλθαν δυο F16. Πήραν πράγματι κλήσεις για να διακριβώσουν το ίχνος. Σηκώθηκαν τα δικά μας από την Κρήτη. Είναι ξεκάθαρο ότι πάντα θα αναχαιτίζονται».

Για το περιστατικό με το πλοίο της ιταλικής ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ: «Αυτές οι ενέργειες της Τουρκίας περισσότερο την εκθέτουν στη διεθνή κοινότητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή