Πέθανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Γρυλλάκης

Πέθανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Γρυλλάκης

4' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απεβίωσε αιφνιδίως το πρωί του Σαββάτου σε ηλικία 55 ετών ο δημοσιογράφος Νίκος Γρυλλάκης, με σημαντική παρουσία στην τηλεόραση και σε εφημερίδες.

Για περισσότερο από 30 χρόνια υπηρέτησε τη δημοσιογραφία μέσα από τις εφημερίδες και την τηλεόραση καλύπτοντας θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και υποδομών.

Είχε διατελέσει επίσης εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της τηλεόρασης της ΕΡΤ στο μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

ΕΡΤ: Καλό ταξίδι Νίκο

Ένας από τους πλέον διακεκριμένους και αγαπητούς δημοσιογράφους της ΕΡΤ, ο Νίκος Γρυλλάκης, έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή σήμερα το πρωί, βυθίζοντας στο πένθος τους συναδέλφους του στη δημόσια τηλεόραση και όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ συνεχίζει: «Ο Νίκος Γρυλλάκης γεννήθηκε στα Χανιά πριν από 55 χρόνια και από πολύ νέος υπηρέτησε τη δημοσιογραφία μέσα από τηλεόραση και εφημερίδες. Επί τρεις δεκαετίες κάλυψε για την ΕΡΤ το ρεπορτάζ για θέματα περιβάλλοντος, υποδομών και ενέργειας, διακρινόμενος για τον υψηλό επαγγελματισμό του.

Δημοσιογράφος που «κυνηγούσε» την είδηση την ώρα που αυτή ήταν σε εξέλιξη, παρουσίαζε καθημερινά το ρεπορτάζ με τρόπο άμεσο, έγκυρο, αναλυτικό, διεισδύοντας σε όλες τις διαστάσεις και προεκτάσεις των γεγονότων. Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, αναγνωρίζοντας τη μαχητικότητά του στη ζωή και τη δουλειά, τον είχαν εκλέξει επί σειρά ετών εκπρόσωπο τους στο μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Κάθε μέρα, οι συνάδελφοί του τον υποδέχονταν στην αίθουσα σύνταξης της ΕΡΤ με ένα συγκεκριμένο αστείο: «Χωρίς θέμα του Γρυλλάκη, δεν υπάρχει δελτίο!». Και αυτό ήταν μια πραγματικότητα.

Από σήμερα αυτό θα το στερηθεί για πάντα η οικογένεια της ΕΡΤ, μαζί με το χαμόγελο, την ευγένεια και την καλοσύνη του.

Η σκέψη όλων – εργαζομένων και διοίκησης – είναι μαζί με την οικογένεια και τους οικείους του.

Καλό ταξίδι Νίκο».

Συλλυπητήρια από ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Νίκου Γρυλλάκη, που υπηρέτησε με εργατικότητα και αφοσίωση το επάγγελμά του και έφυγε σήμερα πρόωρα από τη ζωή.

Κρέτσος: Φτωχότερη η δημοσιογραφική οικογένεια

Τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του συναδέλφου Νίκου Γρυλλάκη εκφράζουν ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσος και οι συνάδελφοί του από το Υπουργείο. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η ξαφνική απώλεια του Νίκου Γρυλλάκη, δημοσιογράφου της ΕΡΤ, εξαίρετου συναδέλφου και αγαπητού φίλου, αφήνει σήμερα φτωχότερη τη δημοσιογραφική οικογένεια. Ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, και όλοι οι συνάδελφοί του στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Χ. Σπίρτζης: Ακέραιος χαρακτήρας

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του για το θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Γρυλλάκη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σημειώνει: «Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στη σύζυγο, στο γιο, στην οικογένεια και τον δημοσιογραφικό κόσμο για τον άδικο και πρόωρο θάνατο του δημοσιογράφου και φίλου Νίκου Γρυλάκη που έφυγε από κοντά μας σήμερα το πρωί. Ο Νίκος ξεχώριζε για την ανθρώπινη συμπεριφορά του στην άσκηση της μάχιμης δημοσιογραφίας, το ακέραιο χαρακτήρα του, το ήθος του και την προσφορά του στη δημόσια τηλεόραση. Θα τον θυμόμαστε πάντα για το χαμόγελο του στην καθημερινή μάχη της δημοσιογραφίας».

Επισημαίνεται ότι ο εκλιπών συνάδελφος κάλυπτε επί σειρά ετών τα θέματα του εν λόγω Υπουργείου.

ΝΔ: Ξεχώριζε για το ήθος του

«Η αδόκητη απώλεια του συναδέλφου Νίκου Γρυλλάκη κάνει φτωχότερη τη δημοσιογραφική οικογένεια», αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά της η Νέα Δημοκρατία, προσθέτοντας. «Ο Νίκος Γρυλλάκης κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ξεχώρισε για τη μαχητικότητά του, το ήθος, αλλά και την ευσυνειδησία του». 

Θεοδωράκης: Άλλος ένας φίλος έφυγε… 

«Άλλος ένας φίλος έφυγε αυτό το χειμώνα. Άλλη μία απροσδόκητη απώλεια» έγραψε στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Νίκου Γρυλλάκη. 

 

 Νίκος Βούτσης: Ο Νίκος Γρυλλάκης ήταν υπόδειγμα συνεπούς, φιλότιμου, μαχητή δημοσιογράφου

 Τη θλίψη του για την αιφνίδια απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Γρυλλάκη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε:

«Ο Νίκος Γρυλλάκης, ήταν υπόδειγμα συνεπούς, φιλότιμου, μαχητή δημοσιογράφου. Διακρίθηκε ιδιαίτερα στα ρεπορτάζ των υπουργείων Περιβάλλοντος, Δημοσίων Έργων, Υποδομών και Ενέργειας. Άσκησε με συνέπεια, επαγγελματική ευθύνη και ήθος για 30 και πλέον χρόνια τη δημοσιογραφία και είχε ακόμη πολλά να προσφέρει στο πεδίο της ενημέρωσης των πολιτών.

Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

ΠΑΣΟΚ: Η αδόκητη απώλεια του, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό

«Ο Νίκος Γρυλλάκης ήταν δημοσιογράφος με ήθος και γνώση. Ξεχώριζε πάντα με το έγκυρο ρεπορτάζ, τη συνέπεια και τη σοβαρότητα του. Η αδόκητη απώλεια του, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

 Τζανακόπουλος: Αφήνει μεγάλο κενό στη δημοσιογραφική οικογένεια

«Η τραγική απώλεια του Νίκου Γρυλλάκη, που υπηρέτησε επί δεκαετίες τη δημοσιογραφία με ήθος και μαχητικότητα, αφήνει ένα μεγάλο κενό στη δημοσιογραφική οικογένεια και την ΕΡΤ» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Καταλήγοντας ο κ. Τζανακόπουλος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή