Σκυτάλη στην ανθρωπιά: Εκδήλωση του Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνεύμονα

Σκυτάλη στην ανθρωπιά: Εκδήλωση του Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνεύμονα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνεύμονα «Σκυτάλη» ιδρύθηκε το 1991 από 32 ασθενείς που είτε είχαν υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς ή πνεύμονα είτε έπασχαν από κάποιο είδους βαρείας καρδιο-πνευμονοπάθειας κι η μεταμόσχευση ήταν η μόνη επιλογή θεραπείας.  ́Εχει επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται από μεταμοσχευμένους καρδιάς και πνεύμονα. Τα πρώτα μέλη του συλλόγου ήταν οι πρώτοι ́Ελληνες μεταμοσχευμένοι ασθενείς που είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό και μεταμοσχεύθηκαν κυρίως από τον διεθνούς φήμης καρδιοχειρουργό Sir Magdi Yacub και το συνεργάτη του κ. Στέργιο Θεοδωρόπουλο στο νοσοκομείο Harefield στη Μεγάλη Βρετανία καθώς κι αυτοί που μεταμοσχεύθηκαν στην Ελλάδα όπου μόλις είχαν αρχίσει οι μεταμοσχεύσεις καρδιάς.

Ο Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Καρδιάς-Πνεύμονα «Σκυτάλη» και οι εκδόσεις «Εύμαρος» διοργανώνουν αύριο Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 7.30 το απόγευμα παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Προύσαλη «Παραμύθια λαϊκά ενάντια σε δύσκολους καιρούς – παραμύθια για να συλλογάσαι, να ελπίζεις, να πράττεις»,

στο Bar – Restaurant «ORA», Άστιγγος 13-15, Θησείο, κοντά στον ομώνυμο σταθμό του Ηλεκτρικού. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθεί ο συγγραφέας ο οποίος έχει παραχωρήσει το ποσοστό των συγγραφικών του δικαιωμάτων στο Σύλλογο.

Ο Δημήτρης Β. Προύσαλης, είναι δάσκαλος, αφηγητής λαϊκών παραμυθιών, Υπoψήφιος Δρ. Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Θα ακολουθήσει αφήγηση από τον Δημήτρη Β. Προύσαλη με τη μουσική συνοδεία του Φίλιππου Πλακιά. Για περισσότερες πληροφορίες: Εκδόσεις Εύμαρος, Ελευθερίας 2 Ταύρος τηλ.:210 97 08 811 /6984 91 16 22.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή