Μητροπολίτης Καστοριάς για επιστολή σε Ερντογάν

Μητροπολίτης Καστοριάς για επιστολή σε Ερντογάν

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία απάντηση» δήλωσε ο Μητροπολίτης Καστοριάς, Σεραφείμ με αφορμή την επιστολή που εστάλη από κοινού με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου – Ορεστιάδας – Σουφλίου, Δαμασκηνό προς τον Τούρκο πρόεδρο ζητώντας την αποφυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτικών.

«Γνωρίζω πολύ καλά την οικογένεια του Αγγελου Μητρετώδη, ο πατέρας του είναι ένα εξαίρετο πρόσωπο με ήθος και ευγένεια, έχουμε συναντηθεί πολλές φορές και μπορούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να δείξουμε τη συμπαράστασή μας», δήλωσε ο Μητροπολίτης στον ANT1.

Παράλληλα σημείωσε ότι «την Κυριακή θα γίνει μια συνάντηση μπροστά στην αντιπεριφέρεια Καστοριάς στην οποία συμμετέχει και η Μητρόπολη, σε ένδειξη συμπαράστασης και για να υποβάλουμε την παράκλησή μας ώστε να εισακουστούν τα αιτήματα για την αποφυλάκιση αυτών των δύο ανθρώπων ώστε να μπορέσουν κι εκείνοι να κάνουν Πάσχα με τους δικούς τους».

Αναλυτικά, η επιστολή προς τον Τούρκο πρόεδρο ανέφερε:

Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,

Καθώς πλησιάζουν οι μέρες του Αγίου Πάσχα, της μεγαλύτερης θρησκευτικής γιορτής των Χριστιανών, ως πνευματικοί οδηγοί των δύο στρατιωτικών, που από 1ης Μαρτίου ε.ε. κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, Αγγέλου Μητρετώδη, από την Καστοριά και Δημητρίου Κούκλατζη από την Ορεστιάδα, για καθαρά ανθρωπιστικούς και θρησκευτικούς λόγους ζητούμε την παρέμβαση Σας για την αποφυλάκισή τους και την επιστροφή τους στα σπίτια τους και τις οικογένειες τους, προκειμένου να γιορτάσουν μαζί με τους δικούς τους τις άγιες αυτές μέρες.

Προβαίνουμε σ' αυτή την πρωτοβουλία με την πεποίθηση και την βεβαιότητα ότι ο σεβασμός στην πίστη του άλλου είναι μια πανανθρώπινη αξία, την οποία εμείς ως υπεύθυνοι ταγοί της πολιτικής και της θρησκείας οφείλουμε να υπηρετήσουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή