Όμιλος ΟΠΑΠ: Ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον

Όμιλος ΟΠΑΠ: Ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον

4' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα. To 2018 σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας, η οποία διαθέτει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων. Ο Όμιλος ΟΠΑΠ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο, στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Το 2016 ο ΟΠΑΠ έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τη διαμόρφωση μιας ενιαίας κουλτούρας, θεμελιώνοντας τις Βασικές του Αξίες. Δημιούργησε την ομάδα Βασικών Αξιών, που αποτελείται από άτομα από όλες τις Ομάδες του Ομίλου, με αποστολή να υλοποιήσει προτάσεις και ιδέες των εργαζομένων, μετατρέποντας τις αξίες σε πράξη. Ανάμεσα στις σημαντικές πρωτοβουλίες είναι η ενέργεια «Happy Fridays», κατά την οποία μία Παρασκευή κάθε μήνα οι εργαζόμενοι συναντιούνται στον χώρο του εστιατορίου «Greatstories», για να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους, να γιορτάσουν σημαντικά εταιρικά επιτεύγματα και να διασκεδάσουν. Μέσω της ενέργειας «Open Days για τις Οικογένειες» δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά των εργαζομένων να γνωρίσουν από κοντά το περιβάλλον εργασίας των γονιών τους, περνώντας μία ημέρα στο γραφείο, γεμάτη με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και εκπλήξεις.

Με δέσμευση για την υλοποίηση δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας, ο ΟΠΑΠ, χορηγός του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, δημιούργησε την καινοτόμο εφαρμογή κινητού «Διαδρομή Προσφοράς» στηρίζοντας το κοινωνικό έργο της ανακαίνισης των Παιδιατρικών Νοσοκομείων. Πρώτοι οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να υποστηρίξουν την εταιρική πρωτοβουλία ως TeamOpap και να γίνουν πρεσβευτές της, ενώ παράλληλα συμμετείχαν δωρεάν μαζί με ένα ακόμα άτομο στις αποστάσεις του Μαραθωνίου ακολουθώντας ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας.

Κάποιες από τις παροχές της:

Με προτεραιότητα τη δημιουργία ενός σύγχρονου περιβάλλοντος για τους ανθρώπους του, ο ΟΠΑΠ δημιούργησε στα Κεντρικά του Γραφεία χώρους που προάγουν την υγεία και την ευεξία, όπως πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, υπό την επίβλεψη ομάδας γυμναστών, καθώς και ιδιόκτητο γήπεδο μπάσκετ-ποδοσφαίρου που φιλοξενεί αθλητικές δραστηριότητες. Η εταιρεία συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, διοργανώνοντας την εβδομάδα #ΒeActive και καλώντας τους εργαζομένους να συμμετέχουν σε σειρά αθλητικών δράσεων, όπως τουρνουά μπάσκετ, προγράμματα ασκήσεων στο γυμναστήριο, καθώς και ενέργειες που ενθαρρύνουν τη χρήση της σκάλας αντί του ασανσέρ.

Η εταιρεία, επίσης, υποστηρίζει τη συμμετοχή των εργαζομένων της σε αθλητικές ομάδες Μπάσκετ, Ποδοσφαίρου και Beach Volley.

Πρόγραμμα Induction για όλους: 

Με στόχο την ανάπτυξη των Ανθρώπων, ο ΟΠΑΠ έχει σχεδιάσει και εφαρμόζει Πρόγραμμα Induction για όλους τους εργαζομένους του Ομίλου, πενθήμερης διάρκειας για τους νέους εργαζομένους, με στόχο τη γνωριμία και την αποτελεσματική ενσωμάτωσή τους, και διήμερης διάρκειας για όλους τους υπόλοιπους εργαζομένους.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

  1. Έχει πραγματικά κουλτούρα fun! Η εταιρεία πραγματικά κάνει πράξη τις αξίες της. Οι εργαζόμενοι είναι πάντα φιλικοί. Είναι όλοι έτοιμοι να υποστηρίξουν συναδέλφους όποτε χρειάζεται. Υπάρχει εξαιρετική οργάνωση. Δεν βαριέσαι στιγμή!
  2. Η προσωπική μου εξέλιξη είναι ένα παράδειγμα του αξιοκρατικού περιβάλλοντος όπου εργάζομαι. Η διοίκηση δείχνει πλέον το ενδιαφέρον της στο να εξελίξει και να προωθήσει ανθρώπους μέσα από την ίδια της τη δομή.
  3. Πρόσφατη δημιουργία συστήματος αξιών μέσω μιας εθελοντικής ομάδας εταιρικών αξιών (core values team).
  4. Για μένα δύο πράγματα ενισχύουν τη μοναδικότητα της εταιρείας: 1) Εφαρμόζει τις αξίες που τη διέπουν στην καθημερινότητα του προσωπικού (δυναμισμός, ακεραιότητα, πάθος και διασκέδαση) και 2) Αν και είναι Όμιλος Εταιρειών, δουλεύουμε όλοι για όλους και νοιαζόμαστε για την εξέλιξη όλων των παιχνιδιών του Ομίλου.

Εταιρεία

Όμιλος ΟΠΑΠ

Κατάταξη στη λίστα

6 (250+ εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

8

Σεβασμός

8

Δικαιοσύνη

7

Περηφάνια

9

Συντροφικότητα

8

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Εταιρεία Τυχερών Παιγνίων

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

1.200

Τζίρος (2016)

1.398 εκατ. ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

1,15%

Αναλογία ανδρών-γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

603/457

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζομένου

24,5

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

31,1%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζομένους

Όμιλος ΟΠΑΠ: Ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον-1

Παροχή Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος για όλους τους εργαζομένους


Δημιουργούμε αξία για τους Ανθρώπους μας

Όμιλος ΟΠΑΠ: Ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον-2Με 60 χρόνια παρουσίας στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, στον Όμιλο ΟΠΑΠ συνεχίζουμε τη δυναμική μας πορεία, με επίκεντρο τους Ανθρώπους μας.

Η διάκριση στον θεσμό του Best Workplace μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια, καθώς επιβραβεύει τη δέσμευσή μας για τη δημιουργία μιας μοναδικής εργασιακής εμπειρίας για όλους τους Ανθρώπους μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την οικογένεια του ΟΠΑΠ που μας ανέδειξε μεταξύ των 10 εταιρειών στην Ελλάδα με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

Αντλώντας δύναμη από αυτή τη σημαντική διάκριση, θα συνεχίσουμε να εξασφαλίζουμε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, που ενθαρρύνει την αμφίδρομη επικοινωνία και αυξάνει τη δέσμευση των Ανθρώπων μας. Στον ΟΠΑΠ λειτουργούμε ως μια Ομάδα με ενιαία κουλτούρα, με οδηγό τις Βασικές μας Αξίες. Επενδύουμε στην ανάπτυξη των Ανθρώπων μας μέσα από συνεχή εκπαίδευση και ευκαιρίες για επαγγελματική εξέλιξη στον Όμιλο. Προσφέρουμε παροχές υψηλού επιπέδου που συνεχώς εμπλουτίζονται, όπως ιατροφαρμακευτικό πρόγραμμα, προγράμματα υποστήριξης και ανάπτυξης των εργαζομένων, εστιατόριο, γυμναστήριο, γήπεδο μπάσκετ-ποδοσφαίρου, λεωφορεία για τη μεταφορά και θέσεις στάθμευσης για τους Ανθρώπους μας.

Παράλληλα, στηρίζουμε τους νέους μέσω του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του ΟΠΑΠ. Ήδη το 2017, περισσότεροι από 70 φοιτητές και απόφοιτοι εντάχθηκαν στην οικογένεια του ΟΠΑΠ, ενώ 9 από αυτούς έχουν ήδη μια θέση εργασίας στον Όμιλο.

Φέρνουμε τη διασκέδαση στην καθημερινότητά μας μέσα από εσωτερικές εκδηλώσεις και αθλητικές δραστηριότητες, ενώ ενθαρρύνουμε την εμπλοκή των Ανθρώπων μας σε δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας.

Στον ΟΠΑΠ δημιουργούμε και βιώνουμε καθημερινά μια συναρπαστική εργασιακή εμπειρία με Διασκέδαση, Δυναμισμό, Πάθος και Ακεραιότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή