Novo Nordisk Ελλάς: Εργασία με νόημα και αποστολή

Novo Nordisk Ελλάς: Εργασία με νόημα και αποστολή

4' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Novo Nordisk «κατάγεται» από τη Δανία και είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή και τη διάθεση ινσουλίνης. Διαθέτει πλήρες χαρτοφυλάκιο σύγχρονων ινσουλινών και ταυτόχρονα παράγει τα ευρύτερα διαδεδομένα συστήματα χορήγησης ινσουλίνης στον κόσμο. Η Novo Nordisk Ελλάς κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά καινοτόμα προϊόντα και αναλαμβάνει δράσεις που προάγουν τη ρύθμιση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με διαβήτη.

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Η επιχειρηματική της φιλοσοφία έχει «Τριπλή Γραμμή Αναφοράς» και ισορροπεί τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες. Σημαντικό γεγονός της χρονιάς αποτελεί η ετήσια συνάντηση της εταιρείας, η οποία πραγματοποιείται εκτός Αθηνών και έχει τον χαρακτήρα ομαδικής εκδρομής. Συνδυάζεται με συναντήσεις/ανακοινώσεις, επίσημο δείπνο, ομαδικές δραστηριότητες και happenings. Για τα επιμέρους τμήματα διοργανώνονται διήμερα «Team Buildings» εκτός γραφείου, όπου μέσα από υπαίθριες δραστηριότητες αναπτύσσεται και ενδυναμώνεται η ομαδικότητα. Επίσης, κάθε χρόνο, πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, όλη η εταιρεία δειπνεί μαζί για να ευχηθούν μεταξύ τους «καλές διακοπές». Τα Χριστούγεννα στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο και το τελευταίο μεσημέρι πριν από τα Χριστούγεννα διοργανώνεται μια γιορτή στο γραφείο με φαγητό και γλυκά.

Κάποιες από τις παροχές της:

Η εταιρεία παρέχει σε όλους τους εργαζομένους και στις οικογένειές τους ιδιωτική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση. Τα τελευταία 3 χρόνια παρέχεται και το πρόγραμμα EAP (Employee Assistance Program), για συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη στους εργαζομένους και στις οικογένειές τους, καθώς και 4 συνεδρίες για διαχείριση stress. Για τους εργαζομένους των γραφείων παρέχεται δυνατότητα ευέλικτου ημερησίου προγράμματος (εργασία από το σπίτι) και Early Fridays (αναχώρηση τις Παρασκευές στις 16.30). Η εταιρεία προσφέρει σε όλους τους εργαζομένους 600 € δώρο γάμου και 500 € δώρο γέννησης παιδιού, καθώς και δώρο Χριστουγέννων αξίας 100 ευρώ σε κάθε παιδί εργαζομένου μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Ακόμη, επιβραβεύει τα παιδιά των εργαζομένων με 1.000 € για βαθμολογία πάνω από 19 σε Γυμνάσιο-Λύκειο και 2.000 € για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο.

Τρέξιμο για καλό σκοπό!

Η εκστρατεία «Τρέχουμε για να Αλλάξουμε τον Διαβήτη», μια πρωτοβουλία της Novο Νοrdisk Ελλάς με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ), υποστηρίζει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και τις δρομικές διοργανώσεις «Run Greece» του ΣΕΓΑΣ. Με πάνω από 650 δρομείς, η ομάδα «Τρέχουμε για να Αλλάξουμε τον Διαβήτη» έδωσε το «παρών» σε όλα τα δρομικά γεγονότα του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ευαισθητοποιώντας το κοινό για τη μάστιγα του διαβήτη. Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της ομάδας, στον εκθεσιακό χώρο των υποστηρικτών, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.100 δωρεάν μετρήσεις σακχάρου αίματος από ειδικευμένους νοσηλευτές.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

  1. Είμαστε επικεντρωμένοι σε έναν σκοπό, να αλλάξουμε τον διαβήτη, και το κάνουμε πράξη σε μεγάλο βαθμό με τα προϊόντα μας και τις ενέργειές μας. Χαίρομαι, γιατί όπως λέμε και στα αγγλικά: «We walk the talk». Πιστεύω ότι είναι σημαντικό και δίνει πραγματικό περιεχόμενο στην καθημερινή παρουσία στη δουλειά.
  2. Στη Novo Nordisk, ο κάθε εργαζόμενος αντιμετωπίζεται, πρώτα απ’ όλα, ως ένας άνθρωπος με ανάγκες και υποχρεώσεις τόσο εντός όσο και εκτός εργασίας. Για παράδειγμα, πριν από τον ορισμό κάθε κοινής εργασιακής δραστηριότητας με τον προϊστάμενό μου, με ρωτά αν έχω κάποια άλλη προσωπική υποχρέωση που θα μπορούσε να επηρεαστεί, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικού και προσωπικού χρόνου.
  3. Υπάρχει οικογενειακό κλίμα συχνά, ενώ παράλληλα νιώθεις ότι εργάζεσαι για έναν μεγάλο οργανισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που με κάνει να είμαι υπερήφανη για τη δουλειά μου και να πιστεύω ότι αυτό που προσφέρω έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο, έξω από τα στενά όρια μιας εργασίας.
  4. Υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία με τη Διοίκηση και γίνονται συναντήσεις στις οποίες παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της εταιρείας και όπου μπορεί ο κάθε εργαζόμενος να κάνει ερωτήσεις.

Εταιρεία

Novo Nordisk Ελλάς

Κατάταξη στη λίστα

8 (50-250 εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

Αξιοπιστία

8

Σεβασμός

8

Δικαιοσύνη

9

Περηφάνια

9

Συντροφικότητα

9

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Φαρμακευτική Εταιρεία

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

58

Τζίρος (2016)

49.449.446,38 ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

5,3%

Αναλογία ανδρών-γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

31/27

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζομένου

53

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

28,6%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζομένους

Novo Nordisk Ελλάς: Εργασία με νόημα και αποστολή-1

Παροχή Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος για όλους τους εργαζομένους

Novo Nordisk Ελλάς: Εργασία με νόημα και αποστολή-2

Καθημερινά κάνουμε πράξη τις αξίες μας 

Novo Nordisk Ελλάς: Εργασία με νόημα και αποστολή-3

H διάκριση αυτή είναι μία ακόμα επιβράβευση για τους ανθρώπους μας, που συμβάλλουν καθοριστικά στη δημιουργία ενός ξεχωριστού εργασιακού περιβάλλοντος όπου:

         •       Κάθε μέρα δουλεύουμε για να βελτιώσουμε τις ζωές των ασθενών.

         •       Είμαστε μέλος μιας επιτυχημένης εταιρείας με σημαντική κοινωνική συνεισφορά και ανταγωνιστικά οικονομικά αποτελέσματα.

         •       Προσφέρουμε στους εργαζομένους ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη και επαγγελματική εξέλιξη.

         •       Η εταιρική κουλτούρα και οι αξίες μας αποτελούν το θεμέλιο των επιχειρηματικών μας αποφάσεων και αντανακλώνται σε κάθε μας ενέργεια. Όλες οι αποφάσεις και οι ενέργειες στοχεύουν στη θετική επίδραση στην κοινωνία και στο περιβάλλον και αυτό χαρακτηρίζει τη νοοτροπία μας,  ακολουθούμε το Novo Nordisk way.

         •       Κάνουμε πράξη τη συνεισφορά μας στους ασθενείς, στην επιστημονική κοινότητα και στην κοινωνία, εστιάζοντας στην ποιότητα και τηρώντας υψηλά πρότυπα δεοντολογίας.

Οι εργαζόμενοί μας συμμετέχουν εθελοντικά σε διάφορες δημιουργικές και φιλόδοξες δράσεις που αντικατοπτρίζουν την κοινωνική μας ευθύνη και βοηθούν το τοπικό περιβάλλον. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στην αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού απέναντι στον αντίκτυπο της νόσου του Σακχαρώδους Διαβήτη και άλλων χρόνιων παθήσεων. Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε την πρόληψη, να προαγάγουμε την έγκαιρη διάγνωση του Σακχαρώδους Διαβήτη και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία απέναντι και σε άλλα χρόνια νοσήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή