Temenos Hellas: Πολυεθνική με κουλτούρα παρέας

Temenos Hellas: Πολυεθνική με κουλτούρα παρέας

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Temenos είναι μια πολυεθνική εταιρεία η οποία συνεργάζεται με τράπεζες και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς, προσφέροντάς τους συστήματα λογισμικού απαραίτητα για τη λειτουργία τους. Ιδρύθηκε το 1993, λειτουργεί σε 41 χώρες σε όλο τον κόσμο, τα κεντρικά της γραφεία είναι στη Γενεύη της Ελβετίας και εξυπηρετεί πάνω από 2.000 οργανισμούς-πελάτες σε 145 χώρες. Στην εταιρεία εργάζονται 4.300 εργαζόμενοι στα 63 γραφεία της παγκοσμίως. Στην Ελλάδα ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2004.

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Η εταιρεία επιζητά διαρκώς τη γνώμη των εργαζομένων της για κάθε είδους θέματα, όπως αξιολόγηση της εκπαίδευσης ή της διαδικασίας που ακολουθείται κατά τα επαγγελματικά ταξίδια, και τις προτιμήσεις τους για τη διοργάνωση της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης προσωπικού.

Έχει δημιουργήσει την ομάδα Temenos Hellas Champions με μέλη εργαζόμενους, εκπροσώπους των επιμέρους τμημάτων της, οι οποίοι συζητούν και προτείνουν ιδέες και ενέργειες που αφορούν το προσωπικό της εταιρείας, όπως δράσεις κοινωνικής ευθύνης, εκδηλώσεις, κ.λπ. Τα μέλη της ομάδας αλλάζουν ανά διαστήματα έτσι ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν σε ετήσια βάση.

Κάθε χρόνο η εταιρεία συμμετέχει στο πρόγραμμα «Γράμμα στον Άη Βασίλη» του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού». Οι εργαζόμενοι λαμβάνουν γράμματα παιδιών που φιλοξενούνται σε συνεργαζόμενους φορείς του οργανισμού, αγοράζουν με έξοδα της εταιρείας τα δώρα, τα συσκευάζουν με προσωπικά μηνύματα και τα στέλνουν στα παιδιά.

Μερικές από τις παροχές της:

Η Temenos φροντίζει τους εργαζομένους της προσφέροντας στον καθέναν δύο προγράμματα ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης, για τον ίδιο και τα μέλη της οικογένειάς του, με το κόστος καλυμμένο από την εταιρεία. Ακόμη, υπάρχει πολιτική εργασίας από το σπίτι μία ημέρα την εβδομάδα και η εταιρεία παροτρύνει τους εργαζομένους της να την αξιοποιούν. Στους χώρους εστίασης είναι διαθέσιμα για όλους τους εργαζομένους τα «energy corners» με φρούτα, μπάρες δημητριακών, παστέλια, υγιεινά μπισκότα, γάλα, γιαούρτι, κ.λπ. Όλοι οι εργαζόμενοι λαμβάνουν την ημέρα των γενεθλίων τους ένα προσωπικό ευχετήριο email από τον ίδιο τον ιδρυτή της εταιρείας. Η εταιρεία χρηματοδοτεί μέρος του κόστους εκπαίδευσης των εργαζομένων (π.χ. μαθήματα ξένων γλωσσών, μεταπτυχιακά προγράμματα, κ.λπ.) ακόμη και όταν αυτά δεν αφορούν την επαγγελματική τους ανάπτυξη και δεν περιλαμβάνονται στο προσωπικό τους πλάνο ανάπτυξης στο πλαίσιο της πολιτικής της Temenos. Οι εργαζόμενοι έχουν δωρεάν στεγαζόμενη θέση στάθμευσης, ενώ σε περιπτώσεις απεργιών, διαδηλώσεων, κ.λπ., η εταιρεία καλύπτει σε όλους τους εργαζόμενους το κόστος ταξί για τη μετάβαση από και προς τα γραφεία της.

Τα «πολύτιμα κλειδιά» της Τemenos:

Η εταιρεία επιβραβεύει τους υπαλλήλους της, τους «Temenosians», με τα Temenos Keys (χρυσά ή ασημένια διακοσμητικά «κλειδιά» με πολύτιμους λίθους) τα οποία τους απονέμονται ανά πενταετία για να θυμίζουν τη βασική αξία της εταιρείας «People are the Key to TEMENOS success».

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

  1. Στην Temenos «οι άνθρωποι είναι το κλειδί». Το διαπίστωσα όχι μόνο όταν πήρα την πρώτη καρφίτσα «κλειδί», συμπληρώνοντας έναν χρόνο στην εταιρεία, αλλά καθημερινά όταν οι πρωτοβουλίες μου υιοθετούνται σε παγκόσμιο επίπεδο, όταν η γνώμη μου ακούγεται και μετρά. Αισθάνομαι ότι η Temenos είμαι κι εγώ.
  2. Ανεξαρτήτως της χώρας όπου εργάζεσαι καθώς και της θέσης που κατέχεις μέσα στην εταιρεία, υπάρχει πρόσβαση και ανοιχτή γέφυρα επικοινωνίας από και προς όλους. Παρ’ όλο το μέγεθος του οργανισμού παγκοσμίως, αυτή η ευελιξία στην επικοινωνία κάνει την εταιρεία μας ένα εξαιρετικό μέρος να εργάζεται κανείς.
  3. Από την πρώτη στιγμή της πρόσληψης, όλοι μας νιώθουμε ξεχωριστοί γι’ αυτό που προσφέρουμε. Υγιές και ασφαλές περιβάλλον εργασίας!
  4. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση πόσο στάθηκε η εταιρεία σε συνάδελφο ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε ουσιαστικό επίπεδο, με παροχές και διευκολύνσεις χωρίς να υπολογίσει κόστος.

Εταιρεία

Temenos Hellas

Κατάταξη στη λίστα

2 (20-49 εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

10

Σεβασμός

9

Δικαιοσύνη

9

Περηφάνια

10

Συντροφικότητα

10

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Πληροφορική, Προϊόντα Λογισμικού

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

41

Τζίρος (2016)

5.115.097,45 ευρώ

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

0%

Αναλογία ανδρών-γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

24/17

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζομένου

75

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

38,8%

Παροχή ιδιωτικής ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζομένους

Temenos Hellas: Πολυεθνική με κουλτούρα παρέας-1

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή