PCS: Περνάμε καλά, τονώνουμε την ομαδικότητα!

PCS: Περνάμε καλά, τονώνουμε την ομαδικότητα!

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η PCS, μέλος του Ομίλου SingularLogic, ιδρύθηκε το 1992 και αναπτύσσει και υλοποιεί προηγμένες τεχνολογικές λύσεις (software) που αφορούν κατά κύριο λόγο Υπηρεσίες Θεματοφυλακής, Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων, Wealth Management/Private Banking κ.ά. Η εταιρεία δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα, ενώ έχει έντονα εξωστρεφή χαρακτήρα έχοντας υλοποιήσει έργα σε εννέα χώρες του εξωτερικού.

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Let’s Beat Monday’s Blues with Coffee: Δράση που πραγματοποιείται κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, με σκοπό να απαλύνει λίγο τη «μελαγχολία» της Δευτέρας, με το κέρασμα του πρωινού καφέ από γνωστή αλυσίδα καφεπωλείων σε όλο το προσωπικό.

Η εταιρεία διοργανώνει σειρά δράσεων για τη σύσφιξη των σχέσεων και την ενδυνάμωση του ομαδικού πνεύματος μεταξύ των εργαζομένων της. Το 2017 συμμετείχε στο 2ο Plane Pull, που πραγματοποιήθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου ομάδα εργαζομένων της κατάφερε και τράβηξε ένα ολόκληρο Boeing, με τα έσοδα να διατίθενται στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Επίσης διοργάνωσε Bowling Night για όλο το προσωπικό, με το κέφι αλλά και τον «ανταγωνισμό» μεταξύ των ομάδων να φτάνουν στα ύψη!

Οι γυναίκες αισθάνονται ξεχωριστές στην PCS. Την ημέρα των γενεθλίων τους όλες οι εργαζόμενες λαμβάνουν μια ανθοδέσμη με προσωπικές ευχές από τον Γενικό Διευθυντή.

Στα νέα γραφεία διατίθενται χώροι για ντους, καθώς και αποδυτήρια, κυρίως για τους εργαζομένους που μετακινούνται από και προς την εταιρεία με ποδήλατο. Μία ακόμη δράση που πραγματοποιήθηκε το 2017 είναι η δημιουργία ενός Pet Friendly εργασιακού περιβάλλοντος. Κάθε εργαζόμενος, μία φορά κάθε μήνα, μπορεί να πηγαίνει στο γραφείο με το κατοικίδιό του.

Μερικές από τις παροχές της:

Η εταιρεία ενδιαφέρεται για τους εργαζομένους της και τις οικογένειές τους, παρέχοντάς τους Ομαδικό Πρόγραμμα Ιδιωτικής περίθαλψης και δυνατότητα να εντάξουν τα μέλη της οικογένειάς τους με χαμηλό μηνιαίο αντίτιμο. Επιπλέον, πραγματοποιεί ενημερωτικές ομιλίες για τα παιδιά των εργαζομένων για ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα, όπως «Σερφάρουμε στο Διαδίκτυο με Ασφάλεια!» και «Προετοιμάζοντας το Βιογραφικό μου Σημείωμα». Ακόμη, κατά την κοπή της εταιρικής πίτας, ανακοινώνονται και επιβραβεύονται όλα τα παιδιά των εργαζομένων που εισήχθησαν σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Η εταιρεία παρέχει 2 ημέρες επιπλέον της νόμιμης αδείας στους άνδρες εργαζομένους για τη γέννηση του παιδιού τους. Ακόμη, υπάρχει θεσπισμένη Πολιτική Επιδότησης Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών, που καλύπτει έως το 50% του συνολικού κόστους του προγράμματος για όλους τους εργαζομένους που έχουν συμπληρώσει 2 χρόνια υπηρεσίας στην εταιρεία.

Ο μπουφές της αγάπης:

Τις ημέρες των Χριστουγέννων, η εταιρεία διοργανώνει φιλανθρωπικό πρωινό μπουφέ όπου οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν και φέρνουν εδέσματα, τα οποία στη συνέχεια αγοράζονται και καταναλώνονται από τους ίδιους τους εργαζομένους. Έτσι συλλέγεται ένα σεβαστό ποσό, το οποίο διπλασιάζεται από την εταιρεία και προσφέρεται σε κοινωνικούς φορείς και ΜΚΟ.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

  1. Κάθε πρωί πάω με κέφι σε μια εταιρεία που με στηρίζει, με εκτιμά και ενδιαφέρεται για μένα ως άνθρωπο και όχι ως υπάλληλο!
  2. Κλίμα οικογένειας, νιώθεις ελεύθερος να συζητήσεις κάτι που σε απασχολεί, pet friendly, φιλικοί συνάδελφοι, σωστή επικοινωνία και συνεργασία, διοργάνωση εκδρομών-εκδηλώσεων, συνεχής εκπαίδευση ως προς το αντικείμενο δουλειάς.
  3. Πολύ ευχάριστο περιβάλλον, μια δεμένη ομάδα. Πολύ εύκολη πρόσβαση στη διοίκηση, η οποία είναι πάντα διαθέσιμη να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων (είτε επαγγελματικών είτε προσωπικών). Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις που η διοίκηση «έβαλε πλάτη» για συγκεκριμένους εργαζομένους, όταν χρειάστηκαν οικονομική βοήθεια (μέσω άτοκου δανείου) είτε είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας (παρέχοντας τη δυνατότητα ελαστικού ή/και μειωμένου ωραρίου χωρίς μείωση του μισθού).
  4. Αισθάνομαι ασφαλής και πολύ σίγουρος για το μέλλον της εταιρείας. Ειδικά για το όραμα του CEO, καθώς και για τον τρόπο διοίκησης.

Εταιρεία

PCS

Κατάταξη στη λίστα

3 (20-49 εργαζόμενοι)

Αριθμός αστεριών

 

Αξιοπιστία

8

Σεβασμός

9

Δικαιοσύνη

8

Περηφάνια

8

Συντροφικότητα

9

Με τι ασχολείται η συγκεκριμένη επιχείρηση;

Παροχή Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων

Συνολικός αριθμός εργαζομένων (πλήρους και μερικής απασχόλησης)

34

Τζίρος

n/a

Ποσοστό αποχωρήσεων προσωπικού

9,1%

Αναλογία ανδρών-γυναικών (πλήρους απασχόλησης)

15/19

Συνολικός αριθμός ωρών ανά έτος αφιερωμένων στην εκπαίδευση κάθε εργαζομένου

100

Ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις

33,3%

Παροχή Ιδιωτικής Ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους εργαζομένους

PCS: Περνάμε καλά, τονώνουμε την ομαδικότητα!-1

Παροχή Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Προγράμματος για όλους τους εργαζομένους

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή