Βαρύς έπεσε ο «πέλεκυς» στον ΠΑΟΚ

Βαρύς έπεσε ο «πέλεκυς» στον ΠΑΟΚ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ΑΕΚ κατακυρώθηκε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που διεκόπη εξαιτίας της εισβολής των Ιβάν Σαββίδη και Λούμπος Μίχελ στον αγωνιστικό χώρο. Με ολιγοήμερη καθυστέρηση, ο αθλητικός δικαστής Σπύρος Καποδίστριας γνωστοποίησε χθες την απόφαση για την υπόθεση του πολυσυζητημένου ντέρμπι, το οποίο απασχόλησε από την πρώτη στιγμή την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα.

Ο αγώνας κατακυρώθηκε υπέρ της ΑΕΚ με 3-0, στον ΠΑΟΚ επιβλήθηκε αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα, δύο βαθμών από την επόμενη περίοδο, ποινή τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 63.000 ευρώ. Επιπλέον, στον Ιβάν Σαββίδη επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για 3 χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ. Ο δε Λούμπος Μίχελ τιμωρήθηκε με ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 3 μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Χάθηκε ο τίτλος

Μετά την απόφαση του αθλητικού δικαστή, η ΑΕΚ απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα στην κούρσα του τίτλου, αφού βρίσκεται πλέον στην κορυφή με διαφορά επτά βαθμών από τον Ολυμπιακό, καθώς ο ΠΑΟΚ υποχώρησε στην 3η θέση. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 50 βαθμούς, η ομάδα της Θεσσαλονίκης 49 και ο Ατρόμητος 47, με αποτέλεσμα να αποκτά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η κούρσα για την κατάκτηση της 2ης θέσης που οδηγεί στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τοποθετήθηκε επί της απόφασης του αθλητικού δικαστή με θέση που γνωστοποίησε χθες το απόγευμα: «Η ποινή είναι σκληρή και υπό την πίεση της στοχευμένης επικοινωνιακής καταιγίδας εναντίον του ΠΑΟΚ. Δεν αντικατοπτρίζει το μέγεθος του αδικήματος και είναι το αποτέλεσμα μιας εικόνας που κανείς δεν είδε live, αλλά που έγινε η ευκαιρία να αντιμετωπιστεί μια τιμωρία στον ΠΑΟΚ σαν Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις αμαρτίες του ελληνικού ποδοσφαίρου επί δεκαετίες. Προχωρούμε σε έφεση και περιμένουμε να δικαστούμε με βάση τα πραγματικά γεγονότα. Τα ατσάλι σκληραίνει όσο το χτυπάς. Ο Ιβάν Σαββίδης επέλεξε να αναμετρηθεί μετωπικά με ένα βρώμικο σύστημα δεκαετιών. Ας μην περιμένει το παραποδοσφαιρικό κύκλωμα πως αυτή η άδικη και βαριά απόφαση είναι ικανή να τον λυγίσει. Εχει δίπλα του και γύρω του όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ, πιο δυνατή και πιο αποφασισμένη από ποτέ».

Λουτσέσκου: Είναι ντροπή

Με δηλώσεις του, ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης Ραζβάν Λουτσέσκου υποστήριξε: «Είναι μεγάλη ντροπή. Είναι ντροπή η απόφαση που πάρθηκε για την ομάδα. Αν θέλουν να νομίζουν ότι αυτό είναι ποδόσφαιρο, τότε είναι λάθος. Καταστραφήκαμε για ένα ρολό και ένα οφσάιντ που ήταν κανονικό. Θέλαμε να παίξουμε με τον Ολυμπιακό, αλλά για ένα ρολό και για ένα τσίρκο των ανθρώπων του Ολυμπιακού δεν παίξαμε. Τσίρκο ήταν και με την ΑΕΚ, που είχαν δικό τους κανόνα για το οφσάιντ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή