ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Καταδικάζουν απερίφραστα κάθε μορφή βίας και εκφοβισμού η Ένωση Διοικητικών Δικαστών και το Τριμελές Συμβούλιο Διεύθυνσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, με αφορμή την επίθεση που πραγματοποίησε ομάδα κουκουλοφόρων στο κτήριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, τις πρώτες ώρες της περασμένης Κυριακής.

Με ανακοίνωσή τους, οι δύο φορείς επισημαίνουν την ανεπάρκεια των μέτρων φρούρησης και φύλαξης των δικαστηρίων.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου, κουκουλοφόροι έσπασαν με βαριοπούλες τα τζάμια της εισόδου του κτηρίου του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών και πέταξαν κόκκινη μπογιά.

Στη σημερινή ανακοίνωσή της η Ένωση Διοικητικών Δικαστών επισημαίνει ότι «η πρόκληση υλικών ζημιών σε δημόσια κτήρια, όχι μόνο δεν συνιστά καμία μορφή εναντίωσης στις παθογένειες του συστήματος, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για τυφλή βία στρεφόμενη κατά των πολιτών, με χρήματα των οποίων τα δημόσια κτήρια έχουν ανεγερθεί».

Αναφέρει ακόμη ότι «οι ενέργειες αυτές αναδεικνύουν τις διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας για την ανεπάρκεια των μέτρων φρούρησης και φύλαξης των δικαστηρίων».

Το Τριμελές Συμβούλιο Διεύθυνσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, εξάλλου, «καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας, εκφοβισμού και κάθε ενέργεια με αντιδημοκρατική και αντικοινωνική συμπεριφορά και δηλώνει ότι οι δικαστικοί λειτουργοί και οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν εκβιάζονται ούτε εκφοβίζονται και θα συνεχίσουν να επιτελούν απερίσπαστοι το συνταγματικό τους καθήκον».

Το Συμβούλιο «καλεί την εκτελεστική εξουσία να καταδικάσει την επίθεση αυτή και να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης που συνιστά βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας».

Την ανακοίνωση του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών υπογράφουν ο πρόεδρος του εφέτης Δ.Δ. Δημήτριος Νικολόπουλος και τα μέλη του, πρωτοδίκες Δ.Δ. Ευαγγελία Ζωγραφάκη και Παναγιώτης Τσόγκας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ