ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τυλίγουμε με μπόλια

Γαστρονόμος

Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Συμβουλές

Η καλύτερη είναι από αρνάκι γάλακτος, γιατί είναι πολύ λεπτή και με ήπια γεύση. Τη ζητάμε εγκαίρως από τον κρεοπώλη.

  • Με την μπόλια τυλίγουμε όποια κρεατοπαρασκευή θέλουμε, κυρίως όμως αυτές με τα πιο άπαχα κρέατα, γιατί τις προστατεύει κατά το ψήσιμο, τις λιπαίνει και τις διατηρεί ζουμερές.
  • Την αφήνουμε σε μπολ με χλιαρό νερό και λίγο ξίδι για τουλάχιστον 2 ώρες. Τη στραγγίζουμε και τη στεγνώνουμε απαλά πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
  • Κατά το τύλιγμα την απλώνουμε ομοιόμορφα για να μη σχιστεί και δεν την τυλίγουμε πάνω από δύο φορές στο ίδιο σημείο, ώστε να έχει λιώσει στο τέλος του ψησίματος. Προσέχουμε να μην την τεντώσουμε υπερβολικά, για να μη σχιστεί και γιατί όσο ψήνεται και λιώνει θα λεπταίνει, με κίνδυνο να κοπεί και να αφήσει εκτεθειμένο το κρέας.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ