Μεγάλη πτώση στη Wall Street λόγω Κίνας

Μεγάλη πτώση στη Wall Street λόγω Κίνας

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο κόκκινο έκλεισε χθες η Wall Street, μετά τα αντίποινα που ανακοίνωσε η Κίνα, με την επιβολή δασμών σε 128 αμερικανικά προϊόντα, και τη σκληρή κριτική που άσκησε εκ νέου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην Amazon. Ο δείκτης Dow Jones έχανε πάνω από 500 μονάδες τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, με απώλειες άνω του 2,6%, που περιορίστηκαν στο 1,9%. Οι εταιρείες τεχνολογίας παρουσίασαν τη μεγαλύτερη πτώση, παρατείνοντας τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, εξαιτίας των αρνητικών ειδήσεων για τον κλάδο. Ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε περίπου κατά 2,69% και ο δείκτης S&P 500 κατά 2,23%.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρέμειναν χθες κλειστά λόγω του Πάσχα των Ρωμαιοκαθολικών. Aρκετά νωρίτερα, ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο είχε υποχωρήσει κατά 0,31% και ο δείκτης στο χρηματιστήριο της Σαγκάης κατά 0,16%. Ο Τραμπ κατηγορεί, μέσω μηνυμάτων στο Twitter, την Amazon ότι πληρώνει με υπερβολικά χαμηλές τιμές τις αμερικανικές ταχυδρομικές υπηρεσίες (US Postal Services) για την αποστολή πακέτων. «Μόνον οι ανόητοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι η US Postal Service, που χάνει χρήματα, ωφελείται οικονομικά από την Amazon», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ένα από τα μηνύματά του. Πρόσθεσε ότι αν οι αμερικανικές ταχυδρομικές υπηρεσίες αυξήσουν τις τιμές τους, τότε οι δαπάνες αποστολής πακέτων της Amazon θα αυξηθούν κατά 2,6 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Amazon υποχώρησε χθες κατά 6%, με την τιμή της να πέφτει στα 1.372 δολάρια. Οι μετοχές της Facebook, του Netflix και της Alphabet, μητρικής της μηχανής αναζήτησης Google, έχαναν από 2% έως 4% λίγο πριν από το κλείσιμο.

Αντιμέτωπος με το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων, ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ παραδέχθηκε πως θα χρειαστεί πολύς καιρός για να λυθούν τα προβλήματα της εταιρείας. Μεγάλη πτώση υπέστη, επίσης, η μετοχή της εταιρείας ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων Tesla, ύστερα από θανατηφόρο δυστύχημα με ένα Model S όσο βρισκόταν σε λειτουργία αυτόματου πιλότου. Πληροφορίες θέλουν την Tesla να μειώνει τον στόχο για την παραγωγή 2.000 αυτοκινήτων Model 3, του πρώτου ηλεκτροκινήτου οχήματος που αναμένεται να κυκλοφορήσει μαζικά. Αυτή η είδηση απογοήτευσε τους επενδυτές, διότι ο αρχικός στόχος ήταν 2.500 οχήματα την εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή