ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ουσιαστική η ενημέρωση από τον Κοτζιά», λένε συνεργάτες της Γεννηματά

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Χωρίς επίσημες δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή.

Ωστόσο σύμφωνα με συνεργάτες της κ. Γεννηματά, η ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών ήταν ουσιαστική και η συζήτηση επικεντρώθηκε αποκλειστικά στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της πΓΔΜ χωρίς καμία αναφορά στην τουρκική επιθετικότητα και τις δηλώσεις του κ. Ερντογάν, αλλά ούτε για τις χθεσινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου. Μικρή αναφορά έγινε για τη κατάσταση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Επίσης κατέστη σαφές ότι όταν η πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έρθει στη Βουλή, το Κινημα Αλλαγής θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα με βάση τη θέση του για σύνθετη ονομασία erga omnes και με νομικές δεσμεύσεις για την απάλειψη του αλυτρωτισμού.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο αρμόδιος από τη Κ.Ο της ΔΗΣΥ για την εξωτερική πολιτική Ανδρέας Λοβέρδος, ο καθηγητής Παναγιώτης Ιωακειμίδης και ο πρώην πρέσβης και σύμβουλος της κ. Γεννηματά, Δημήτρης Καραϊτίδης.

Tο απόγευμα, στις 18:00, ο Νίκος Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ