Επίθεση Νετανιάχου προς Ερντογάν για Κύπρο, Κούρδους

Επίθεση Νετανιάχου προς Ερντογάν για Κύπρο, Κούρδους

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. «Tρομοκράτη» αποκάλεσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κλιμακώνοντας περαιτέρω το οξυμένο κλίμα που είχε δημιουργηθεί μετά την κριτική του Τούρκου προέδρου απέναντι στη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ σε διαδήλωση στη Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ έχει επισήμως αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία 15 Παλαιστινίων στο πλαίσιο της διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, με τον Νετανιάχου να δηλώνει σε έντονο ύφος μέσω Twitter πως ο ισραηλινός στρατός «δεν δέχεται μαθήματα από αυτούς που έχουν βομβαρδίσει αδιακρίτως άμαχους πληθυσμούς για χρόνια».

Την Κυριακή, ο Ερντογάν δήλωσε απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του πως «δεν έχουμε την ντροπή του εισβολέα Νετανιάχου. Εσύ είσαι εισβολέας και τώρα βρίσκεσαι σε αυτά τα εδάφη ως εισβολέας. Την ίδια στιγμή, είσαι τρομοκράτης», ενώ σε άλλη ομιλία ο Ερντογάν χαρακτήρισε το Ισραήλ «κράτος τρομοκρατίας», τονίζοντας πως «είναι γνωστό τι έχετε κάνει στη Γάζα και στην Ιερουσαλήμ και γι’αυτό δεν σας συμπαθεί κανείς».

Ο Νετανιάχου δήλωσε στο Twitter πως «ο Ερντογάν δεν έχει συνηθίσει να του ανταπαντούν, αλλά θα έπρεπε να αρχίσει να το κάνει. Αυτός που κατέχει τη βόρεια Κύπρο, έχει εισβάλει σε κουρδικό έδαφος και έχει σφάξει άμαχους πολίτες στο Αφρίν δεν μπορεί να κάνει κήρυγμα για ζητήματα αξιών και ηθικής».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή