Δικαιολογημένη η σφαγή στη Γάζα, λέει το Ισραήλ

Δικαιολογημένη η σφαγή στη Γάζα, λέει το Ισραήλ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για πραγματοποίηση επίσημης έρευνας του ισραηλινού στρατού αναφορικά με τη δολοφονία 18 Παλαιστινίων διαδηλωτών την Παρασκευή, στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα, απέρριψε χθες κατηγορηματικά ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Αβιγκντορ Λίμπερμαν.

Η ισραηλινή κυβέρνηση χαρακτήρισε την αντίδραση του στρατού δικαιολογημένη, κατηγορώντας την οργάνωση Χαμάς για προσπάθεια εισβολής εντός των συνόρων του Ισραήλ.

Ερασιτεχνικά βίντεο που ήλθαν στο φως της δημοσιότητας την Κυριακή, δείχνουν ότι ο ισραηλινός στρατός ακολούθησε αμφιλεγόμενη πολιτική «ελεύθερου πυρός» εναντίον Παλαιστινίων διαδηλωτών, ορισμένοι από τους οποίους δεν απειλούσαν Ισραηλινούς στρατιώτες.

Στο μεταξύ, λύση στην απαίτηση σκληροπυρηνικής μερίδας των ψηφοφόρων του Λικούντ έδωσε χθες ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ανακοινώνοντας την επίτευξη συμφωνίας με τον ΟΗΕ για τη μετεγκατάσταση 16.000 Αφρικανών μεταναστών σε χώρες της Δύσης, όπως ο Καναδάς, η Ιταλία και η Γερμανία.

Η κυβέρνηση του Λικούντ έχει βρεθεί ενώπιον ακανθώδους προβλήματος σχετικά με την τύχη περίπου 37.000 Αφρικανών μεταναστών και προσφύγων, η πλειονότητα των οποίων ζητεί πολιτικό άσυλο στη χώρα. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι του Λικούντ απαιτούν την άμεση απέλαση των Αφρικανών μεταναστών, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία τους στο Τελ Αβίβ και σε άλλες πόλεις της χώρας απειλεί την εθνική ασφάλεια.

Ειδοποιητήρια

Τον Φεβρουάριο, οι υπηρεσίες μετανάστευσης απέστειλαν ειδοποιητήρια σε 20.000 Αφρικανούς, δίνοντάς τους διορία δύο μηνών να εγκαταλείψουν τη χώρα. Η ισραηλινή κυβέρνηση προσφέρει σε κάθε μετανάστη από το Σουδάν και την Ερυθραία 3.500 δολάρια και ένα αεροπορικό εισιτήριο με προορισμό τη Ρουάντα, με την οποία η κυβέρνηση έχει συνάψει συμφωνία φιλοξενίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή