To πρώτο τρόπαιο της χρονιάς ήρθε στο πόλο

To πρώτο τρόπαιο της χρονιάς ήρθε στο πόλο

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έναν τελικό αντάξιο της ιστορίας του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης ολοκληρώθηκε το πρώτο Κύπελλο Ελλάδος στο γυναικείο πόλο. Οι «ερυθρόλευκες» κατέκτησαν το τρόπαιο, νικώντας τις αντιπάλους τους με 14-11.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος είναι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς για τον σύλλογο του Πειραιά. Ο Ολυμπιακός έχει βάλει στόχο ακόμη δύο τρόπαια. «Είναι ευτύχημα για το ελληνικό πόλο το ότι έχει δύο ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη. Ο ανταγωνισμός κάνει καλό και στην Εθνική. Είμαι υπερήφανος για τις αθλήτριές μου. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος και συνεχίζουμε για να διεκδικήσουμε το ευρωπαϊκό και το πρωτάθλημα», δήλωσε ο προπονητής τους Χάρης Παυλίδης και η Αλεξάνδρα Ασημάκη, πρόσθεσε: «Είναι το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία της διοργάνωσης και χαίρομαι που το κατακτήσαμε εμείς. Εχουμε, όμως, άλλες δύο κούπες μπροστά μας.

Θέλουμε να τα καταφέρουμε και εκεί. Το Κύπελλο Ελλάδος είναι μία σημαντική διοργάνωση για την ανάπτυξη του αθλήματος».

Η αναμέτρηση κρίθηκε στο τελευταίο οκτάλεπτο και σε αυτό στάθηκε η αθλήτρια της Βουλιαγμένης Βασιλική Διαμαντοπούλου: «Δεν μας αντιπροσωπεύει το τελευταίο οκτάλεπτο. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας και συνεχίζουμε για το πρωτάθλημα». Στα λάθη της άμυνας στάθηκε η τερματοφύλακας της ομάδας Ελενα Κούβδου: «Τα 14 γκολ είναι πάρα πολλά. Το Κύπελλο αποτελεί παρελθόν και θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Θα κυνηγήσουμε τον τίτλο».

• Πολύ κοντά για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρωτιά στον όμιλό του βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Σε αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ, οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν της Παρτιζάν με 7-4 (2-0, 1-0, 1-1, 3-3) και παρέμειναν στην κορυφή του ομίλου. Μέχρι το τέλος απομένουν τρεις αγωνιστικές και η ελληνική ομάδα έχει τέσσερις βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Μπαρθελονέτα. Στη 12η αγωνιστική, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου θα αντιμετωπίσουν την Μπρέσια (18/4).

• Για τη 19η αγωνιστική, ο Εθνικός Πειραιά επικράτησε εκτός έδρας του Πανιωνίου με 6-5. Τα άλλα αποτελέσματα: ΟΦΗ – Α.Ο. Π. Φαλήρου 5-10, Χανιά – ΠΑΟΚ 11-6, Χίος – Απόλλων Ν. Σμύρνης 9-8, Βουλιαγμένη – Γλυφάδα 9-3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή