«Κράμα» ελπίδας για το τένις

«Κράμα» ελπίδας για το τένις

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας συνδυασμός από έμπειρους και νέους παίκτες έχει στελεχώσει την εθνική ομάδα, που βρίσκεται στο Ούλτσινι του Μαυροβουνίου προκειμένου να αγωνιστεί στο κύπελλο Ντέιβις. Στόχος των αθλητών μας είναι να ανεβούν από την 3η κατηγορία της ευρωπαϊκής ζώνης στη δεύτερη.

Προπονητής της εθνικής ομάδας είναι ο Φώτης Βαζαίος και με τα γαλανόλευκα θα αγωνιστούν οι έμπειροι Γιάννης Στεργίου και Μάρκος Καλοβελώνης. Ο τελευταίος επιστρέφει σε διοργάνωση του κυπέλλου Ντέιβις ύστερα από τέσσερα χρόνια και αναμένεται να συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Δίπλα από τους έμπειρους τενίστες θα βρεθεί και η νέα γενιά του αθλήματος: οι νεαροί Πέτρος Τσιτσιπάς και Αλέξανδρος Σκορίλας. Ο Πέτρος Τσιτσιπάς θα παίξει για δεύτερη φορά στη διοργάνωση, ενώ ο Αλέξανδρος Σκορίλας θα αγωνιστεί για πρώτη φορά και φιλοδοξεί να συλλέξει εμπειρίες που θα του φανούν χρήσιμες στο μέλλον.

• Στην υψηλότερη θέση της καριέρας της βρίσκεται από χθες η Μαρία Σάκκαρη. Από το Νο 52 ανέβηκε στο Νο 47 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κέρδισε δύο θέσεις και είναι στο Νο 185. Οι δύο τενίστριες θα στελεχώσουν την Εθνική γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Τατόι Κλαμπ της Αττικής από τις 18 έως τις 21 Απριλίου. Νέο ρεκόρ και για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που κέρδισε μία θέση και πλέον βρίσκεται το Νο 69 της παγκόσμιας κατάταξης των ανδρών. Στην κορυφή ανέβηκε ο Ναδάλ, ο Φέντερερ υποχώρησε στην 2η θέση, ο Κύργιος έπεσε στην 24η θέση, ενώ ο Παγδατής ανέβηκε τέσσερις και είναι Νο 78.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή