ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που δρούσε σε Αττική και Λάρισα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών εξαρθρώθηκε την Παρασκευή από άνδρες της αστυνομίας.

Τα μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν την Παρασκευή στην Νέα Σμύρνη, στην Καλλιθέα και στην Λάρισα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας,

Πρόκειται για πέντε υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 31 έως 35 ετών, μεταξύ των οποίων και μία 31χρονη γυναίκα ενώ αναζητούνται τουλάχιστον δύο συνεργοί τους.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, εξακριβώσεις ατόμων και δημιουργία "προφίλ" των εμπλεκομένων, αποκάλυψε την εγκληματική δράση του κυκλώματος ενώ αποκαλύφθηκε η ιεραρχική δόμηση της σπείρας και οι ρόλοι των μελών του, ως προς την αποθήκευση, νόθευση, εμπορία, διακίνηση.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν και οι χώροι αποθήκευσης-απόκρυψης ναρκωτικών στην Καλλιθέα και στην Λάρισα.

Ως προς τους ρόλους των δραστών, αρχηγός του κυκλώματος ήταν ένας 34χρονος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την εύρεση των ποσοτήτων κοκαΐνης και την καθοδήγηση των υπολοίπων μελών, προκειμένου τα ναρκωτικά να αποθηκευτούν σε κατάλληλους χώρους.

Ακόμη, υπεύθυνος για την φύλαξη και την προώθηση των ναρκωτικών σε διακινητές και χρήστες, ήταν ένας 35χρονος για την Αττική και δύο 32χρονοι για την περιοχή της Λάρισας.

Από την έρευνα σε οικίες, χώρους και αυτοκίνητα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ποσότητα κοκαΐνης βάρους -436,2- γραμμαρίων, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ποσότητα νοθευτικής ουσίας βάρους -300- γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των -1.972- ευρώ και τρεις ζυγαριές ακριβείας

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.


 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ