Τι συζήτησαν Κοτζιάς – Λεβέντης

Τι συζήτησαν Κοτζιάς – Λεβέντης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μιάμιση ώρα κράτηση η συνάντηση του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στο γραφείο του πρώτου στη Βουλή όπου ο κ. Κοτζιάς τον ενημέρωσε για όλες τις εξελίξεις στο ζήτημα της εξεύρεσης λύσης με την ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών ήταν πολύ καλό και, όπως τόνισαν στενοί συνεργάτες του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων, υπήρξε πλήρης και ειλικρινής ενημέρωση από τον κ. Κοτζιά ο οποίος ανέλυσε, με κάθε λεπτομέρεια όλα τα βήματα της κυβέρνησης για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας.

Ο κ. Λεβέντης από την πλευρά του, επανέλαβε τις θέσεις του για την ονομασία και επέμεινε στο ότι δεν θα δεχτεί ονομασία με τον όρο «Μακεδονία», προσέθεσε ότι ο ίδιος δεν αλλάζει τη θέση του και κάλεσε την κυβέρνηση να πείσει την ΠΓΔΜ να αλλάξει αυτή θέση στο θέμα της ονομασίας.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Λεβέντης τόνισε μεταξύ άλλων: «Ενημερωθήκαμε από τον κ. Κοτζιά για την υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων και η ενημέρωση ήταν ειλικρινής και λεπτομερής. Εχω δεσμευτεί στο λαό της Μακεδονίας και τον όρκο μου δεν τον παίρνω πίσω, ότι εάν έρθει στη Βουλή συμφωνία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, η Ενωση Κεντρώων δεν πρόκειται να την ψηφίσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή