Μπάσκετ – ΑΕΚ: H Ιστορία δείχνει τον δρόμο

Μπάσκετ – ΑΕΚ: H Ιστορία δείχνει τον δρόμο

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πιο μεγάλη ώρα της φετινής ευρωπαϊκής πορείας της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ώστε να υπάρξει και ακόμα μεγαλύτερη στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης, θα σημάνει σήμερα (21.30), στο Στρασβούργο και στο κατάμεστο «Rhenus Sport» όπου θα διεξαχθεί ο δεύτερος προημιτελικός αγώνας της ελληνικής ομάδας με τη γηπεδούχο Στρασμπούρ.

Η σημερινή βραδιά έχει διπλό επετειακό χαρακτήρα για την ΑΕΚ και γι’ αυτόν τον λόγο είναι αποφασισμένη να πετύχει τον μεγαλύτερο στόχο της φετινής περιόδου, μετά την κατάκτηση του ελληνικού Κυπέλλου. Αφενός, γιατί θέλει να τιμήσει με τον ιδανικότερο τρόπο την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων (είχε νικήσει 89-82 τη Σλάβια Πράγας), πριν από 50 χρόνια στο Καλλιμάρμαρο και παρουσία 80.000 θεατών και αφετέρου, να επιστρέψει σε ευρωπαϊκό φάιναλ φορ, είκοσι χρόνια μετά την τελευταία συμμετοχή της, σε επίπεδο ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (’98, Βαρκελώνη). Ο ιστορικός συμβολισμός της σημερινής βραδιάς «φωτίζει» την ΑΕΚ στην κατεύθυνση της πρόκρισης και της ανάληψης διεξαγωγής του φάιναλ φορ στο Ολυμπιακό Στάδιο, εφόσον είναι μία εκ των τεσσάρων ομάδων που θα διεκδικήσουν το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Εχοντας προβάδισμα 9 πόντων από τη νίκη του πρώτου προημιτελικού, αλλά χωρίς να επαναπαύεται και να στοχεύει στην υπεράσπισή του με ήττα μικρότερης διαφοράς πόντων, η ΑΕΚ δεν πρόκειται να παίξει με τον χρόνο, παρά μόνο στα τελευταία λεπτά και κυρίως, αναλόγως με την έκβαση του αγώνα. Αν δηλαδή έχει προβάδισμα στο σκορ, θα επιδιώξει και τη δεύτερη νίκη κόντρα στη Στρασμπούρ, ενώ αν η γαλλική ομάδα έχει δημιουργήσει προβάδισμα άνω των 9 πόντων, θα διεκδικήσει την… ήττα πρόκρισης.

«Οι 9 πόντοι διαφοράς δεν σημαίνουν τίποτα. Θα κοιτάξουμε να επαναλάβουμε την εμφάνιση του πρώτου αγώνα και στο τέλος ό,τι είναι γραφτό να γίνει ας γίνει», υποστήριξε ο αρχηγός της ΑΕΚ Ντούσαν Σάκοτα και συνέχισε: «Η Στρασμπούρ είναι μία ομάδα που μπορεί να ρίξει τη διαφορά σε… ένα λεπτό. Δεν πρέπει να πανικοβληθούμε, όπως δεν κάναμε στο τρίτο δεκάλεπτο του πρώτου προημιτελικού. Πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας και να έχουμε αυτή την ενέργεια που είχαμε στην άμυνα και στην Αθήνα». Οι Γάλλοι ανακοίνωσαν εξάντληση των 6.200 εισιτηρίων, εκ των οποίων 305 έχουν προμηθευτεί οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, αλλά η ατμόσφαιρα θα είναι δυναμική για τους γηπεδούχους.

«Η διαφορά των εννέα πόντων είναι σημαντική. Θα πρέπει να είμαστε συνεχώς κοντά στην υπερκάλυψη αυτής της διαφοράς, στη διάρκεια του αγώνα. Η ΑΕΚ διαθέτει από τις καλύτερες άμυνες στο Τσάμπιονς Λιγκ και βασίζεται στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός», επισήμανε ο Γάλλος τεχνικός Βίνσεντ Κολέ. Tα άλλα δύο εισιτήρια πρόκρισης στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ θα κριθούν από τα αποτελέσματα των δεύτερων προημιτελικών: Μπαϊρόιτ – Λούντβισμπουργκ (πρώτος αγώνας 86-81) και Μούρθια – Καρσίγιακα (πρώτος αγώνας 79-65).

Αρμάνι για ΠΑΟ: Το πιο δύσκολο παιχνίδι

«Είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι που θα μπορούσαμε να παίξουμε για να κλείσουμε τη σεζόν, επειδή το κίνητρο που έχουν είναι προφανώς πολύ υψηλό. Το επίπεδο αθλητικότητας και ενέργειας είναι πολύ μεγάλο και η άμυνά τους είναι πάντα μία από τις καλύτερες στο να σε ωθήσει σε λάθος. Θα παίξουμε μπροστά στον κόσμο μας και ο στόχος είναι να παλέψουμε όπως συνηθίζουμε στην Ευρωλίγκα, όπου ενδεχομένως αξίζαμε να βρισκόμαστε πιο ψηλά στη βαθμολογία», ανέφερε ο τεχνικός της Αρμάνι Σιμόνε Πιανιτζάνι, ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή