ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Επισπεύδεται η παράδοση των S-400 από τη Ρωσία στην Τουρκία

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η παράδοση των πυραύλων S-400, που έχει παραγγείλει η Τουρκία στη Ρωσία, δεν θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2020, αλλά λίγους μήνες νωρίτερα, επιβεβαίωσαν την Μεγάλη Τετάρτη πηγές και από τις δύο χώρες. Σε ανάλογη δήλωση είχε προβεί, άλλωστε, χθες, και ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αγκυρα.

«Εχουμε επισπεύσει για τον Ιούλιο 2019 τον χρόνο παράδοσης στο συμβόλαιο που υπογράψαμε με τη Ρωσία για την απόκτηση των S-400», έγραψε στο Twitter ο υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαΐλ Ντεμίρ, από την τουρκική πλευρά. 

Το Κρεμλίνο, ωστόσο, δια στόματος στρατιωτικής πηγής που μίλησε στο ρωσικό πρακτορείο Tass, διευκρίνισε ότι η παράδοση θα γίνει μεν πριν το 2020, ωστόσο την προσδιόρισε χρονικά για τον Οκτώβριο του 2019. 

«Σύμφωνα με την πρόσφατα υπογραφείσα συμπληρωματική συμφωνία, η παράδοση των δύο συστοιχιών S-400 στην Τουρκία δεν θα γίνει στις αρχές του 2020 , αλλά τον Οκτώβριο του 2019», δήλωσε η εν λόγω πηγή.

Πρόσθεσε δε ότι «συστοιχία των S-400 θα φθάσει στην Τουρκία μέσω Μαύρης Θάλασσας με τρία πλοία που θα αποπλεύσουν από το λιμάνι του Νοβοροσίσκ».

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Tass

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ