Βόλεϊ: Πάει για υπέρβαση και στις δύο ρεβάνς ο Ολυμπιακός

Βόλεϊ: Πάει για υπέρβαση και στις δύο ρεβάνς ο Ολυμπιακός

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να… υπερβάλει εαυτόν, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός, προκειμένου να κατακτήσει τα τρόπαια του Τσάλεντζ Καπ. Οι άνδρες έχασαν από τη Ραβέννα με 1-3 (26-24, 23-25, 25-20, 25-23) και οι γυναίκες ηττήθηκαν, στου Ρέντη, από την Μπούρσα με 2-3 (17-25, 23-25, 25-7, 25-18, 13-15).

Με τον καλύτερο τρόπο στάθηκε ο Ολυμπιακός απέναντι στην τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης στους άνδρες. Σε όλα τα σετ, οι «ερυθρόλευκοι» διεκδίκησαν με πάθος τη νίκη από μία ομάδα που παίζει σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Η εικόνα που έδειξε ο ελληνικός σύλλογος στη Ραβέννα αφήνει ένα… παράθυρο ελπίδας. Ο δεύτερος τελικός θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (11/4). Για να κατακτήσουν το κύπελλο, οι «Πειραιώτες» χρειάζονται νίκη με 3-0 ή με 3-1, ώστε να οδηγήσουν την αναμέτρηση στο «χρυσό σετ». Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, οι Ιταλοί θα πανηγυρίσουν τον τίτλο στο φαληρικό στάδιο. Μνήμες από το παρελθόν ξύπνησε ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Μπούρσα. Οπως και πέρυσι, έτσι και εφέτος, ο πρώτος τελικός του Τσάλεντζ Καπ κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Με μία διαφορά: αυτή τη φορά ήταν η σειρά των αθλητριών της Τουρκίας να πάρουν τη νίκη. Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε δυναμικά, αλλά γρήγορα οι Τουρκάλες πήραν προβάδισμα και το διατήρησαν μέχρι το τέλος. Τα πολλά λάθη των γηπεδούχων έφεραν την Μπούρσα μπροστά και αυτή η εικόνα συνεχίστηκε και στο 2ο σετ. Η Γιλντιρίμ διέλυσε την υποδοχή των γηπεδούχων και η ομάδα της υπερείχε από τις «Πειραιώτισσες» σε όλους τους τομείς.

Στο τρίτο σετ, η εικόνα ήταν διαφορετική και άλλαξε ακόμα περισσότερο όταν τραυματίστηκε η Τουρκάλα κεντρική μπλοκέρ Εργκιούλ Αβτζί (σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει υποστεί ρήξη έσω μηνίσκου στο αριστερό γόνατο). Με τη Νίμερ στο σερβίς, το σκορ από το 17-6 έφτασε στο 24-6 και οι «ερυθρόλευκες» έκαναν το 1-2.

Στο τέταρτο, η Μπούρσα μπήκε δυνατά, όμως στο 8-14 η ελληνική ομάδα κατάφερε να ισοφαρίσει αρχικά το σετ και με τα σερβίς της Γιώτα και της Λαμπρούση να κάνει και το 2-2.

Στο πέμπτο σετ, οι Τουρκάλες ήταν μπροστά σε όλη τη διάρκειά του και, παρόλο που οι «Πειραιώτισσες» μείωσαν σε 12-13 και 13-14, με ένα καρφί της Γιλντιρίμ έκαναν το 3-2, πήραν τη νίκη και το προβάδισμα στην κατάκτηση του τροπαίου.

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες την επόμενη εβδομάδα στην Τουρκία (11/4). Για να φέρει ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα το κύπελλο, θα πρέπει να νικήσει, είτε με 3-0 είτε με 3-1. Εάν επικρατήσει με 3-2 σετ, τότε το τρόπαιο θα κριθεί στο «χρυσό σετ». Με ήττα με οποιοδήποτε σκορ ο τίτλος θα πάει στην Μπούρσα.

«Στο πρώτο σετ δεν παίξαμε καλά. Στη συνέχεια ανεβάσαμε την απόδοσή μας. Από εκεί και πέρα πραγματοποιήθηκε ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες, αλλά κυρίως στα κορίτσια μου που δεν τα παράτησαν σε κανένα σημείο του αγώνα. Επίσης, θέλω να συγχαρώ και τον κόσμο για την παρουσία του. Στην Τουρκία θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλύτερα και θα παλέψουμε από την αρχή ως το τέλος», δήλωσε ύστερα από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, προπονητής των «ερυθρολεύκων».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κατερίνα Γιώτα: «Θα πάμε για να νικήσουμε. Στην Τουρκία θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

• Ο ΑΟΠ Κηφισιάς, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σοάρες, «έσπασε» την έδρα του Ηρακλή και, με νίκη 3-0 σετ, στον πρώτο αγώνα της Α΄φάσης των πλέι οφ για τις θέσεις 1-8, πήρε προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος στο Ζηρίνειο (11/4) και η Κηφισιά χρειάζεται ακόμα μία νίκη για την πρόκριση. Τα άλλα αποτελέσματα: Φοίνικας – Ηρακλής Χαλκίδας 3-2, Εθνικός – Νίκη Αιγ. 3-1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή