ΚΟΣΜΟΣ

Βερολίνο: Το Facebook είναι ένα δίκτυο που στερείται διαφάνειας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το Facebook είναι ένα δίκτυο που στερείται διαφάνειας, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Προστασίας Καταναλωτών Καταρίνα Μπάρλεϊ, η οποία ζήτησε να ληφθούν μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μετά το σκάνδαλο με τη διαρροή δεδομένων χρηστών από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Τα φρονήματα θυσιάζονται στον βωμό των εμπορικών συμφερόντων», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter η υπουργός, η οποία είναι επίσης αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να υπάρχουν σαφείς κανόνες για τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης».

«Οφείλουμε να καθορίσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο δια νόμου τις αξιώσεις απέναντι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», καταλήγει η κοινοποίηση της.

Το σκάνδαλο που ξέσπασε όσον αφορά τη διαρροή προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook πήρε νέα τροπή χθες, με τον ιστότοπο να υπολογίζει σε περίπου 87 εκατομμύρια, κι όχι 50 που υπολόγιζε μέχρι σήμερα, τον αριθμό των μελών των οποίων τα προσωπικά δεδομένα μπορεί να περιήλθαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους στη διάθεση της βρετανικής εταιρείας αναλύσεων δεδομένων και στρατηγικών επικοινωνιών Cambridge Analytica.

Στη Γερμανία, το σκάνδαλο αυτό αφορά περισσότερους από 300.000 χρήστες του Facebook, όπως αναφέρει ο αμερικανικός κολοσσός.

Στα τέλη Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε καλέσει τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, να δώσει εξηγήσεις για την τεράστια αυτή διαρροή δεδομένων. Επίσης, αναμένεται να καταθέσει στις 11 Απριλίου ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ για την ίδια υπόθεση.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ