ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Dolce & Gabbana απορρίπτει προσφορές για την εξαγορά της

REUTERS

Την περασμένη χρονιά, τα έσοδα του δημοφιλούς ιταλικού οίκου πολυτελών ενδυμάτων ανήλθαν σε 1,3 δισ. δολάρια.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο ιταλικός οίκος μόδας Dolce & Gabbana έχει απορρίψει όλες τις προσφορές για εξαγορά που έχει δεχτεί, και έχει προχωρήσει στη δημιουργία καταπιστεύματος για να διασφαλίσει το μέλλον της εταιρείας, αναφέρουν οι δύο ιδρυτές της γνωστής μάρκας σε συνέντευξη που παραχώρησαν. «Εχουμε απορρίψει όλες τις προτάσεις για εξαγορά (της εταιρείας). Μπορεί κανείς να διαθέτει πολλά χρήματα, αλλά αν δεν είναι ελεύθερος, τι να τα κάνει;», αναρωτήθηκε ο Ντομένικο Ντόλτσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Corriere della Sera. Ωστόσο, ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής μόδας δεν προσδιόρισε ούτε από ποιες εταιρείες έχει δεχθεί οικονομικές προσφορές ούτε το ύψος των προσφορών. Η Dolce & Gabbana δεν είναι εισηγμένη σε χρηματιστήριο και αποτελεί έναν από τους δέκα μεγαλύτερους οίκους μόδας στην Ιταλία με βάση τις πωλήσεις. Το 2017 τα έσοδα της εταιρείας είχαν ανέλθει στο 1,3 δισ. δολάρια. Η Dolce & Gabbana είναι δημοφιλής οίκος μόδας μεταξύ των διασημοτήτων χάρη στα τολμηρά και πολυτελή ρούχα που σχεδιάζει.

Ερωτηθείς ποιος θα κληρονομήσει την περιουσία του ομίλου, ο Στέφανο Γκαμπάνα απάντησε: «Οταν πεθάνουμε, θα είμαστε νεκροί», προσέθεσε, χωρίς να διευκρινίσει τι εννοεί πως «δεν θέλω ένας Γιαπωνέζος σχεδιαστής να σχεδιάζει για την Dolce & Gabbana».

Οι δύο σχεδιαστές, οι οποίοι έχουν παραμείνει επιχειρηματικοί συνεταίροι μετά το τέλος της συναισθηματικής τους σχέσης, είπαν πως τα έχουν μοιράσει όλα και πως έχουν δημιουργήσει καταπίστευμα για την εταιρεία, το οποίο κανείς από τους δύο δεν μπορεί να αγγίξει. Σκοπός του καταπιστεύματος είναι να διασφαλιστεί ο ένας από τους δύο στην περίπτωση που κάτι συμβεί στον άλλον. Αλλά και σε αυτό το ζήτημα οι Ντόλτσε και Γκαμπάνα δεν θέλησαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Ανάλογη κίνηση είχε κάνει πριν από μερικούς μήνες και ο επίσης Ιταλός σχεδιαστής Τζόρτζιο Αρμάνι, ο οποίος είχε ανακοινώσει πως, σύμφωνα με το πλάνο διαδοχής του, η σχεδιαστική του αυτοκρατορία θα μεταφερθεί σε ίδρυμα που ίδρυσε πρόσφατα.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ